Американський капустяний салат
(покроковий рецепт з фото)
Простий, красивий і корисний осінньо-зиязикай салат. Готується він дуже швидко і просто, а особливу пікантність салату надає смачна, трохи гоструватий заправка. Рецепт і для свята, і для буднів!
Відмінний салат для любителів цвітної капусти та брокколі. Готується він дуже просто і досить швидко, а виходить дуже смачним і, якщо зменшити кількість майонезу, ще й дуже корисним. Салат відмінно підходить як для звичайного обіду або вечері, так і для святкового столу. Готуємо!
- Брокколі - 100 грам
- Кольорова капуста - 100 грам
- Лук червоний - 1 штука (середнього розміру)
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Гірчичний - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Паприка мелена - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1/3 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Оцет 9% - 1 Чайна ложка
1. Розбираємо-розрізаємо брокколі і цвітну капусту на маленькі суцвіття. Можна використовувати для салату сиру капусту, але я віддаю перевагу її в салаті трохи м'якше. Тому заливаю капусту окропом хвилин на 5.
2. Лук для салату можна використовувати будь-який, червоний вибраний мною для барвистості:) Нарізаємо цибулю тонкими четвертькольцами і заливаємо окропом, додамо оцет і залишимо хвилин на 5.
3. Для заправки змішуємо майонез (можна додати трохи кефіру або натурального йогурту), гірчицю, соєвий соус, сіль, перець і паприку. Готуйте соус на свій смак, збільшуючи або зменшуючи пропорції інгредієнтів.
4. Максимально обсушуємо капусту і цибулю. Викладаємо в миску і додаємо половину соусу-заправки. Перемішаємо і даємо постояти хвилин 10.
5. Потім додаємо решту заправку, перемішуємо і можна подавати до столу.