Кекс шоколадний з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути смачніше шматочка смачного шоколадного кексу, та ще й з чорносливом всередині? Тільки великий шматок цього смачного і ароматного кексу. Пригощайтеся!
Шоколад і чорнослив прекрасно поєднуються між собою, а в випічці вони в повній гармонії.
Шоколад можна розтопити на водяній бані або ж у мікрохвильовці. Борошно обов'язково просійте через сито і змішайте з содою і розпушувачем перед додаванням в суміш. Якщо чорнослив твердий, то запарьте його окропом або залийте заздалегідь коньяком, потримайте до розм'якшення. Після приготування і охолодження можете посипати кекс цукровою пудрою, залити верх ганашем або шоколадною глазур'ю.
Смачного!
- Вершкове масло - 180 грам
- Цукор - 200 грам
- Шоколад гіркий - 100 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Крем 25% - 100 грам
- Борошно - 250 грам
- Чорнослив - 80 грам (солодкий)
- Сода харчова - 1/4 чайних ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
Складові.
Збийте м'яке масло з цукром до повітряного стану.
Продовжуйте збивати, додавайте по одному яйцю.
Введіть розтоплений шоколад і знову збийте.
Змішайте половину борошна з содою і розпушувачем. Перемішайте.
Додайте сметану, перемішайте. Всипте борошно, замісіть густе тісто.
Чорнослив промийте гарячою водою, поріжте на шматочки і перемішайте з тестом.
Змастіть форму 24*18 маслом, посипте манною крупою, перекладіть в неї тісто. Розрівняйте.
Випікайте в гарячій духовці при t = 180 приблизно 40-45 хвилин до готовності (сухий лучінкі).
Дайте повністю охолонути, дістаньте з форми і посипте верх цукровою пудрою. Розріжте і подавайте.
Смачного!