Шоколадний торт з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Дорогі кулінари! Не бійтеся пробувати пекти торти. Нехай спочатку це не буде вдало виходити, зате потім все зміниться. Купівельна випічка з домашньої ніколи не зрівняється. Експериментуйте!
У кондитерській справі мені ще подобається те, що тут можна відпустити свою фантазію. Є стільки варіантів тесту, nachinok, кремів, що просто очі розбігаються. Прочитайте, як приготувати шоколадний торт з чорносливом. Він точно здивує всіх присутніх гостей. Дуже насичений смак з цікавими нотками.
- Шоколад гіркий - 200 грам
- Борошно - 80 грам
- Какао - 30 грам
- Вода - 430 мілілітрів(250 мл - в крем, 180 мл - в тісто)
- Вершки 35% - 300 мілілітрів
- Цукор - 110 грам
- Чорнослив без кісточок - 25 штук
- Яйце - 1 штука
- Чай "ерл Грей" - 3 чайних ложки
- Сода - 3/4 чайних ложки
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Молоко - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
Чай замочіть у воді. У нього опустіть 15 штук чорносливу. Залиште їх на 4-6 годин. Потім обсушити.
Для тесту змішайте какао з розпушувачем, борошном, сіллю, содою і цукром.
До сухих інгредієнтів влийте воду, масло і яйце. Збийте тісто міксером до однорідної консистенції.
Форму для випічки трохи присипте борошном. Влийте в неї тісто. Запікайте корж при 180 градусах протягом 30-40 хвилин. Потім остудіть його.
Тепер приготуйте мус. Розтопіть шоколад на водяній бані. Підігрійте окремо вершки. Потім влийте їх тонким струменем в шоколад. Перемішайте інгредієнти і остудіть.
Далі збийте вершки до стійких піків. Вмешайте их к шоколаду. Наріжте вимочений чорнослив. Додайте його в мус. Перемішайте інгредієнти.
Мус розподіліть по готовому остившему Коржу. Поставте торт в холодильник, щоб він просочився.
Через 2 години торт можна подавати. Присипте його какао. Приємного чаювання!