Бісквітний торт з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Задумала робити торт. Прийшла до висновку, що треба б згадати, як поводитися з бісквітом. А то навик можна втратити, так би язикати. Ось, як приготувати бісквітний торт з чорносливом.
Бісквітний торт - це не просто смачно, а ще й майстерно! що, з випічкою тут лінуватися не можна. Ледачих бісквітів не буває, на відміну від вареників! Дуже люблю прості креми зі сметани з цукром. На мій погляд, це анітрохи не гірше заварного крему. Ну а чорнослив з горіхами, самі розумієте, самий безпрограшний варіант.
- Борошно - 250 грам
- Яйця - 4 штуки
- Крем - 250-300 грам
- Цукор - 2 склянки
- Чорнослив - 250 грам
- Горіхи - 1 Склянка
- Вершкове масло - 200 грам
- Ванілін - 10-20 грам
- Розпушувач - 15 грам
- Какао - 30 грам
Збиваємо яйця зі склянкою цукру. Додаємо розм'якшене вершкове масло. Збиваємо до однорідної маси. Просіваємо борошно з розпушувачем. Досипаємо борошно в яєчно-масляну суміш. Додаємо пачку ваніліну для запаху. Збиваємо гарненько протягом 5-7 хвилин.
Поділяємо тісто на дві частини. Я вирішила зробити двоколірний бісквіт. В одну половину тіста досипаю какао і знову збиваю. Тепер можна випікати. Беремо форму, змащуємо маргарином або підкладаємо пергаментний папір. Печемо коржі по черзі в духовці при 180 градусах протягом півгодини кожен. Коли бісквіт приготується, його потрібно остудити. Потім розрізати обидва коржа на 2 частини і скропити лікером за бажанням.
Приступаємо до крему. Замочимо чорнослив в гарячій воді на 20 хвилин. Волоські або будь-які інші горіхи подрібнюємо ножем, але не в крихту. Дістаємо сметану і збиваємо її зі склянкою цукру разом з ваніліном.
Збираємо торт. На нижній ярус я поклала темний бісквіт. На нього розсипала частина горіхів з чорносливом і полила сметанним кремом. Так робимо з кожним шаром бісквіта.
Верхній бісквіт можна прикрасити, як вам захочеться. Це може бути сметанний крем з горіхами і чорносливом, як у мене, або збиті вершки, варене згущене молоко і багато іншого. Подаємо торт на стіл в охолодженому вигляді. Ось який він у нас в розрізі, просто чудовий "деньрожденьскій" торт! Приємного вам чаювання!