Шоколадний торт з чорносливом і горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі рецепт чудового шоколадного торта з чорносливом і горіхами. Ніжні, м'які коржі з кремом зі сметани, з додаванням чорносливу і волоських горіхів.
Такий торт готується дуже просто і відносно швидко. Ваше завдання спекти всього один корж і зробити крем зі сметани з горіхами, чорносливом і цукровою пудрою. Прикрасьте торт на свій смак і дайте просочитися 2-3 годину.
- Куряче яйце - 1-2 штук (в тісто)
- Вершкове масло - 100 грам (в тісто)
- Цукор - 150 грам (в тісто)
- Борошно - 125 грам (в тісто)
- Какао-порошок - 3 Ст. Ложки (без гірки, в тісто)
- Розпушувач - 5 грам (в тісто)
- Крем - 150 грам(15% жирності, в тісто)
- Крем - 400 грам(25% жирності, в вершках)
- Цукрова пудра - 100 грам (в вершках)
- Чорнослив - 120 грам (в вершках)
- Горіхи волоські - 50 грам (в вершках)
- Шоколад - 30 грам (для прикраси)
Підготуйте інгредієнти для торта.
У миску насипте борошно і какао-порошок.
В іншу миску викладіть цукор і м'яке вершкове масло.
Додайте одне велике або два дрібних яйця в цукор і масло.
Ретельно перемішайте яйця, цукор і вершкове масло. Можна збити міксером.
Отриману суміш викласти в миску з борошном і какао.
Перемішайте, додайте сметану.
Насипте розпушувач.
Перемішайте всі інгредієнти тесту.
Викладіть тісто у форму для випічки з пекарської папером.
Випікайте корж в духовці, розігрітій до 175-180 градусів 35-40 хвилин. Готовність перевірте сухий паличкою.
Приготуйте крем для торта. У миску викладіть сметану. Додайте цукрову пудру. Перемішайте і відкладіть 150 грам в окремий посуд.
Чорнослив попередньо залийте гарячою водою і дайте постояти 20 хвилин. Після воду злийте, а чорнослив дрібно наріжте. Волоські горіхи прокалите в духовці або на сковороді, подрібніть. Додайте чорнослив і горіхи в крем. Перемішайте всі інгредієнти крему.
Випечений корж остудіть і розріжте вздовж на три частини. Смажьте два коржа кремом.
Викладіть третій корж. Змастіть верх торта і боки кремом зі сметани і цукрової пудри, який ви відклали. Бока присипте подрібненими горіхами.
Верх торта прикрасьте розтопленим шоколадом.
Дайте торту просочитися 2-3 годину, розріжте торт.
І подавайте торт до столу на десерт. Приємного чаювання!