Торт з чорносливом і горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Я розповім, як приготувати торт з чорносливом і горіхами: легке і повітряне ласощі без тесту. Це нестандартний рецепт торта з чорносливом, але результат вас обов'язково порадує і здивує.
Готовий торт, коли він настоявся в холодильнику, прикрасьте чорним або молочним шоколадом, розтопленим на водяній бані.
Щоб розрізати торт, використовуйте гострий ніж з широким лезом. В цьому випадку меренги НЕ будуть ламатися і у вас вийдуть акуратні шматочки.
- Куряче яйце - 5 штук
- Цукрова пудра - 1 Склянка
- Ванілін - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 200 грам
- Згущене молоко - 0, 5 склянки
- Шоколад чорний - 100 грам
- Горіх грецький - 100 грам
- Чорнослив - 100 грам
Для початку нам потрібно приготувати основу торта - меренги. Відокремте яєчні білки і ретельно збийте їх в пластиковому посуді, попередньо охолодженої. Повинна вийде пишна щільна піна. Потім туди акуратно введіть ванілін і цукрову пудру, перемішайте легкими рухами.
Тепер меренги потрібно випекти. Вистелити пергаментним папером і змастіть її рослинним маслом. Столовою ложкою викладіть безе на деко, духовку розігрійте до 100 градусів. Випікайте безе 60 хвилин, не відкриваючи духовку.
Займіться кремом: чорнослив розпарте в окропі, наріжте його і волоський горіх. М'яке вершкове масло збийте блендером, додайте до нього згущене молоко і знову збийте. Додайте туди чорнослив і горіхи, перемішайте. Крем готовий.
Тепер прийшов час зібрати торт. Візьміть плоске блюдо і починайте склеювати меренги, промащуючи їх кремом. Повинна вийти хаотична гірка. Готовий десерт потрібно відправити в холодильник мінімум на 2 годину.