Сметанний торт з чорносливом і горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Сметанні торти одні з найсмачніших і ніжних. Особливо цікавий смак виходить, якщо додати в начинку волоські горіхи і чорнослив. Крем, горіхи і сухофрукти… Одним словом - ВКУСНО!
Скажу відразу, що бісквіт виходить пишним і соковитим, НЕ сухим. Всю ніжність торта ідеально відтіняє солодкий чорнослив і пікантний волоські горіхи. Я настійно раджу використовувати м'який, свіжий чорнослив. Якщо він жестковат, то перед тим як додавати в торт, залийте його хвилин на 5 окропом. До речі, начинку можна замінити, наприклад, на мигдальні пелюстки і рідку карамель. Експериментуйте!
- Яйце - 4 штуки
- Цукор - 200 грам
- Вершкове масло - 90 грам
- Молоко - 150 грам
- Борошно - 230 грам
- Сода - 1/3 чайних ложки
- Крем 30 % - 500 грам
- Цукрова пудра - 200 грам
- Чорнослив - 300 грам
- Грецькі горіхи - 150 грам
Для тесту збийте яйця з цукром.
Влийте гарячу суміш молока з маслом і введіть просіяне з содою борошно. Акуратно перемішайте.
Готове тісто викладіть у форму для запікання і поставте в духовку, розігріту 180 градусів хвилин на 50-60.
Готовий бісквіт остудіть і розріжте на 2-3 коржа.
Для крему збийте жирну сметану з цукровою пудрою.
Кожен корж змастіть кремом, викладаючи зверху подрібнений чорнослив і горіхи.
Таким чином зберіть торт. Поставте його в холодильник на кілька годин, а краще на ніч, щоб він просочився.
Готовий торт прикрасьте на свій смак.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!