Сметанний торт з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Сметанний торт з чорносливом ідеально підійде для святкового столу. Десерт має дуже приємний смак, ніжний бісквіт добре поєднується з повітряним сметанним суфле, чорносливом і шоколадом.
Дуже простий рецепт приготування сметанного торта з чорносливом. Ніжне сметанне суфле прекрасно поєднується з бісквітом, а чорнослив вносить тонку "фруктову нотку" . Для хорошого застигання суфле рекомендую ставити торт в холодильник на всю ніч. Вдалого приготування!
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 100 грам
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Борошно - 100 грам
- Желатин - 10 грам
- Молоко - 40 мілілітрів
- Крем - 300 грам
- Цукор - 100 грам
- Чорнослив - 200 грам
- Сир сирний - 250 грам
- Шоколад тертий - 50 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Замочіть желатин в 40 мл. Молока. Чорнослив залийте гарячою водою. Через 5 хвилин дістаньте чорнослив, наріжте його смужками. Настій процідіть і вилийте до желатину. Потім нагріваємо желатин на водяній бані до повного його розчинення.
Збийте яйця з цукром до стану піни. Додайте крохмаль, розпушувач і борошно. Замісити тісто, перекладіть його в форму для випічки. Запікайте бісквіт в духовці 20 хвилин, температура 200 градусів. Остудіть прямо в формі.
Сметану збиваємо з цукром і сирним сиром, потім підмішуємо желатин і чорнослив. Перемішуємо масу до однорідності.
Викладаємо сметанне суфле з чорносливом на остиглий бісквіт. Розрівнюємо суфле, і відправляємо торт в холодильник для повного застигання. Перед подачею на стіл посипаємо його тертим шоколадом. Смачного!