Рецепт Сметанний торт з чорносливом фото

Сметанний торт з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Фрукти , Сухофрукти , Чорнослив
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Торти , Бісквіт
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Сметанний торт з чорносливом ідеально підійде для святкового столу. Десерт має дуже приємний смак, ніжний бісквіт добре поєднується з повітряним сметанним суфле, чорносливом і шоколадом.

Опис приготування:

Дуже простий рецепт приготування сметанного торта з чорносливом. Ніжне сметанне суфле прекрасно поєднується з бісквітом, а чорнослив вносить тонку"фруктову нотку" . Для хорошого застигання суфле рекомендую ставити торт в холодильник на всю ніч. Вдалого приготування!

  • Яйця - 3 штуки
  • Цукор - 100 грам
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 100 грам
  • Желатин - 10 грам
  • Молоко - 40 мілілітрів
  • Крем - 300 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Чорнослив - 200 грам
  • Сир сирний - 250 грам
  • Шоколад тертий - 50 грам
сметанний торт з чорносливом - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Замочіть желатин в 40 мл. Молока. Чорнослив залийте гарячою водою. Через 5 хвилин дістаньте чорнослив, наріжте його смужками. Настій процідіть і вилийте до желатину. Потім нагріваємо желатин на водяній бані до повного його розчинення.
сметанний торт з чорносливом - фото крок 2
Збийте яйця з цукром до стану піни. Додайте крохмаль, розпушувач і борошно. Замісити тісто, перекладіть його в форму для випічки. Запікайте бісквіт в духовці 20 хвилин, температура 200 градусів. Остудіть прямо в формі.
сметанний торт з чорносливом - фото крок 3
Сметану збиваємо з цукром і сирним сиром, потім підмішуємо желатин і чорнослив. Перемішуємо масу до однорідності.
сметанний торт з чорносливом - фото крок 4
Викладаємо сметанне суфле з чорносливом на остиглий бісквіт. Розрівнюємо суфле, і відправляємо торт в холодильник для повного застигання. Перед подачею на стіл посипаємо його тертим шоколадом. Смачного!

Схожі рецепти