Сметанний шоколадний торт
(покроковий рецепт з фото)
Любителям домашніх тортів зі сметанним кремом, хочу запропонувати рецепт з пористим, повітряним і дуже вдалим шоколадним бісквітом. Ідеальне поєднання для смачного чаювання!
Шоколадний бісквіт я буду піч в мультиварці, вона справляється з ним чудово. Але якщо у вас немає такої помічниці, то можете сміливо випікати в духовці в формі 22 см, при температурі 180 градусів. Мультиварку або духовку відкривати в процесі випікання перші 40-50 хвилин не рекомендується. Далі орієнтуйтеся на свою техніку індивідуально, перевіряйте бісквіт дерев'яною шпажкою. У покроковому рецепті розповім докладно, як приготувати сметанний шоколадний торт.
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Яйце - 6 штук
- Какао-порошок - 3-4 Ст. Ложок
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - За смаком (для змащування форми)
- Крем - 400 грам (жирність 20-25%, для крему)
- Цукрова пудра - 150 грам (для крему)
- Лимонний сік - 0, 3 чайних ложки (для крему)
- Загущувач для вершків або сметани - 1-2 штук(1-2 упаковки)
- Шоколад - 30 грам (для декору)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Яйця розділіть на білки і жовтки.
Білки збивайте спочатку на низьких оборотах (можна додати дрібку солі), потім на високих і поступово починайте додавати 0, 5 склянки цукру. Збивайте до твердих піків.
Жовтки збийте з другою половиною цукру до збільшення в обсязі.
Борошно змішайте з какао і розпушувачем. Жебрацтво.
До жовтків додайте приблизно третину білків і розмішайте лопаткою знизу вгору.
Додайте суху суміш і акуратно перемішайте.
В останню чергу додайте білки, що залишилися.
Лопаткою знизу вгору розмішайте до однорідного тесту. Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом, викладіть тісто, розрівняйте і поставте випікатися на режим «Випічка» - 1 час 5 хвилин. Можливо ваша мультиварка впорається швидше, перевіряйте через 40-50 хвилин.
Щоб крем не вийшов рідкий, додайте загущувач для вершків або сметани. Необхідна кількість згущувача дивіться на упаковці. Міксером збийте всі інгредієнти для крему - сметану, цукрову пудру, загущувач і лимонний сік. Готовий крем приберіть під кришкою в холодильник, до часу, коли він знадобиться.
Шоколадний бісквіт готовий! Його потрібно акуратно дістати з чаші мультиварки і остудити на решітці. Якщо ви нікуди не поспішаєте, то після охолодження оберніть його харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 5-6 годин. Тоді він буде просто ідеальний!
Остиглий бісквіт розрізати на 3-4 коржа.
Змащуйте коржі кремом.
І укладайте один на одного.
Останній корж я прикрасила кремом з податком і присипала тертим шоколадом. Сметанний шоколадний торт готовий!
Приємного чаювання!