Рецепт Сметанний шоколадний торт фото

Сметанний шоколадний торт
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Шоколад
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка, Торти, Сметанник

Любителям домашніх тортів зі сметанним кремом, хочу запропонувати рецепт з пористим, повітряним і дуже вдалим шоколадним бісквітом. Ідеальне поєднання для смачного чаювання!

Шоколадний бісквіт я буду піч в мультиварці, вона справляється з ним чудово. Але якщо у вас немає такої помічниці, то можете сміливо випікати в духовці в формі 22 см, при температурі 180 градусів. Мультиварку або духовку відкривати в процесі випікання перші 40-50 хвилин не рекомендується. Далі орієнтуйтеся на свою техніку індивідуально, перевіряйте бісквіт дерев'яною шпажкою. У покроковому рецепті розповім докладно, як приготувати сметанний шоколадний торт.

  • Борошно пшеничне - 1 Склянка
  • Цукор - 1 Склянка
  • Яйце - 6 штук
  • Какао-порошок - 3-4 Ст. Ложок
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - За смаком (для змащування форми)
  • Крем - 400 грам (жирність 20-25%, для крему)
  • Цукрова пудра - 150 грам (для крему)
  • Лимонний сік - 0, 3 чайних ложки (для крему)
  • Загущувач для вершків або сметани - 1-2 штук(1-2 упаковки)
  • Шоколад - 30 грам (для декору)
сметанний шоколадний торт - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
сметанний шоколадний торт - фото крок 2
Яйця розділіть на білки і жовтки.
сметанний шоколадний торт - фото крок 3
Білки збивайте спочатку на низьких оборотах (можна додати дрібку солі), потім на високих і поступово починайте додавати 0, 5 склянки цукру. Збивайте до твердих піків.
сметанний шоколадний торт - фото крок 4
Жовтки збийте з другою половиною цукру до збільшення в обсязі.
сметанний шоколадний торт - фото крок 5
Борошно змішайте з какао і розпушувачем. Жебрацтво.
сметанний шоколадний торт - фото крок 6
До жовтків додайте приблизно третину білків і розмішайте лопаткою знизу вгору.
сметанний шоколадний торт - фото крок 7
Додайте суху суміш і акуратно перемішайте.
сметанний шоколадний торт - фото крок 8
В останню чергу додайте білки, що залишилися.
сметанний шоколадний торт - фото крок 9
Лопаткою знизу вгору розмішайте до однорідного тесту. Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом, викладіть тісто, розрівняйте і поставте випікатися на режим «Випічка» - 1 час 5 хвилин. Можливо ваша мультиварка впорається швидше, перевіряйте через 40-50 хвилин.
сметанний шоколадний торт - фото крок 10
Щоб крем не вийшов рідкий, додайте загущувач для вершків або сметани. Необхідна кількість згущувача дивіться на упаковці. Міксером збийте всі інгредієнти для крему - сметану, цукрову пудру, загущувач і лимонний сік. Готовий крем приберіть під кришкою в холодильник, до часу, коли він знадобиться.
сметанний шоколадний торт - фото крок 11
Шоколадний бісквіт готовий! Його потрібно акуратно дістати з чаші мультиварки і остудити на решітці. Якщо ви нікуди не поспішаєте, то після охолодження оберніть його харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 5-6 годин. Тоді він буде просто ідеальний!
сметанний шоколадний торт - фото крок 12
Остиглий бісквіт розрізати на 3-4 коржа.
сметанний шоколадний торт - фото крок 13
Змащуйте коржі кремом.
сметанний шоколадний торт - фото крок 14
І укладайте один на одного.
сметанний шоколадний торт - фото крок 15
Останній корж я прикрасила кремом з податком і присипала тертим шоколадом. Сметанний шоколадний торт готовий!
сметанний шоколадний торт - фото крок 16
Приємного чаювання!

Схожі рецепти