Сметанний торт «Монастирська хата»
(покроковий рецепт з фото)
Торт "монастирська хата" - один з моїх улюблених. Найчастіше я печу його на Новий рік і Різдво, але ось вирішила порадувати своїх рідних смачним тортиком і заодно поділитися з вами рецептом. Спробуйте!
Сметанний торт - це ідеальне поєднання легкого і ніжного сметанного крему, кисло-солодкого вишні і хрусткого тіста, яке, просочуючись кремом, стає дуже ніжним і м'яким. Рецепт, як приготувати сметанний торт "монастирська хата", дуже простий і швидкий. Звичайно, трохи доведеться повозитися з трубочками, але і це не займе багато часу, всі трубочки я випікаю в два заходи буквально за 30 хвилин. Весь інший час - це просочення торта, і тут дуже важливо все-таки витримати мінімум 6 годин, щоб торт дуже добре просочився, став повністю єдиним цілим. Тільки тоді ви зможете точно зрозуміти, що таке торт "монастирська хата" .
- Борошно - 350-450 грам
- Вершкове масло - 250 грам (можна маргарин)
- Цукор - 450 грам(200 г - в тісто, 250 г - в вершках)
- Крем 21% - 900 грам(200 г - в тісто, 700 г - в вершках)
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Вишня без кісточок - 600 грам (консервована)
- Ванільний цукор - 10 грам
- Шоколад - 50 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Розм'якшене масло змішайте з цукром і збийте міксером на невеликих оборотах.
Потім додайте сметану, знову добре перемішайте.
Борошно просійте разом з сіллю і разрихлітелемм, додайте до сметанно-масляною масою і гарненько перемішайте.
Замісити м'яке, злегка липнуче до рук тісто. Накрийте його харчовою плівкою і відправте в холодильник на 1 час.
Потім тісто вийміть з холодильника, розділи 15 рівних частин.
З кожної частини руками зробили не довгу товсту ковбаску, яку качалкою розкачати товщиною 2-3 мм. Зверніть увагу: тісто буде липнути і до рук, і до робочої поверхні, і до качалці, тому підсипати потроху борошна, трошечки, щоб ні в якому разі не погіршити тісто. На смужку тіста викладіть віджаті від соку вишеньки.
Підверніть краю і сформуйте трубочки. Має вийти 15 трубочок. Я випікала їх в 2 заходу (спочатку 8, а потім 7 шт.) по 15 хвилин при температурі 180 градусів. Випікати слід до легкого золотистого відтінку.
Дайте трубочкам охолонути, а тим часом підготуйте сметанний крем. Змішайте сметану з цукром (можна взяти цукрову пудру) і ванільним цукром. Якщо сметана рідкувата, до додайте 10 г загустителя для сметани.
Збийте міксером до розчинення цукру і утворення однорідної пишної маси.
Починайте збирати торт. На велике блюдо покладіть 5 трубочок, зверху змастіть сметанним кремом.
Потім покладіть 4 трубочки і знову змастіть кремом. У наступному ряді покладіть вже 3 трубочки, потім 2, і врешті 1 трубочку.
Залишками крему залийте торт зверху.
Шоколад натріть на дрібній тертці. Посипте шоколадкою крихтою торт зверху. Можна також використовувати цукрову присипку або дрібні кольорові цукерки. Готовий торт відправте в холодильник на 6-12 годин для просочення.
Сметанний торт "монастирська хата" готовий. Приємного чаювання!