Рецепт Сметанний торт «Монастирська хата» фото

Сметанний торт «Монастирська хата»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Ягоди, Молочні продукти, Вишня
Страви без випічки
На святковий стіл, День народження
Випічка, Торти

Торт "монастирська хата" - один з моїх улюблених. Найчастіше я печу його на Новий рік і Різдво, але ось вирішила порадувати своїх рідних смачним тортиком і заодно поділитися з вами рецептом. Спробуйте!

Сметанний торт - це ідеальне поєднання легкого і ніжного сметанного крему, кисло-солодкого вишні і хрусткого тіста, яке, просочуючись кремом, стає дуже ніжним і м'яким. Рецепт, як приготувати сметанний торт "монастирська хата", дуже простий і швидкий. Звичайно, трохи доведеться повозитися з трубочками, але і це не займе багато часу, всі трубочки я випікаю в два заходи буквально за 30 хвилин. Весь інший час - це просочення торта, і тут дуже важливо все-таки витримати мінімум 6 годин, щоб торт дуже добре просочився, став повністю єдиним цілим. Тільки тоді ви зможете точно зрозуміти, що таке торт "монастирська хата" .

  • Борошно - 350-450 грам
  • Вершкове масло - 250 грам (можна маргарин)
  • Цукор - 450 грам(200 г - в тісто, 250 г - в вершках)
  • Крем 21% - 900 грам(200 г - в тісто, 700 г - в вершках)
  • Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вишня без кісточок - 600 грам (консервована)
  • Ванільний цукор - 10 грам
  • Шоколад - 50 грам
сметанний торт
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
сметанний торт
Розм'якшене масло змішайте з цукром і збийте міксером на невеликих оборотах.
сметанний торт
Потім додайте сметану, знову добре перемішайте.
сметанний торт
Борошно просійте разом з сіллю і разрихлітелемм, додайте до сметанно-масляною масою і гарненько перемішайте.
сметанний торт
Замісити м'яке, злегка липнуче до рук тісто. Накрийте його харчовою плівкою і відправте в холодильник на 1 час.
сметанний торт
Потім тісто вийміть з холодильника, розділи 15 рівних частин.
сметанний торт
З кожної частини руками зробили не довгу товсту ковбаску, яку качалкою розкачати товщиною 2-3 мм. Зверніть увагу: тісто буде липнути і до рук, і до робочої поверхні, і до качалці, тому підсипати потроху борошна, трошечки, щоб ні в якому разі не погіршити тісто. На смужку тіста викладіть віджаті від соку вишеньки.
сметанний торт
Підверніть краю і сформуйте трубочки. Має вийти 15 трубочок. Я випікала їх в 2 заходу (спочатку 8, а потім 7 шт.) по 15 хвилин при температурі 180 градусів. Випікати слід до легкого золотистого відтінку.
сметанний торт
Дайте трубочкам охолонути, а тим часом підготуйте сметанний крем. Змішайте сметану з цукром (можна взяти цукрову пудру) і ванільним цукром. Якщо сметана рідкувата, до додайте 10 г загустителя для сметани.
сметанний торт
Збийте міксером до розчинення цукру і утворення однорідної пишної маси.
сметанний торт
Починайте збирати торт. На велике блюдо покладіть 5 трубочок, зверху змастіть сметанним кремом.
сметанний торт
Потім покладіть 4 трубочки і знову змастіть кремом. У наступному ряді покладіть вже 3 трубочки, потім 2, і врешті 1 трубочку.
сметанний торт
Залишками крему залийте торт зверху.
сметанний торт
Шоколад натріть на дрібній тертці. Посипте шоколадкою крихтою торт зверху. Можна також використовувати цукрову присипку або дрібні кольорові цукерки. Готовий торт відправте в холодильник на 6-12 годин для просочення.
сметанний торт
Сметанний торт "монастирська хата" готовий. Приємного чаювання!

Схожі рецепти