Торт «Монастирська хата»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 4 г. 0 хв.
Готується торт"Монастирська хата" з klyukvoy. Приготування - нескладне, крем - приголомшливий! Давайте спечемо разом.
Опис приготування:
Торт"Монастирська хата" я пам'ятаю ще з дитинства. У нашому містечку була жінка, яка майстерно пекла торти, і"Монастирська хата" був її фірязикам. У неї замовляли торти на всі свята. На свій день народження я завжди просила торт"Монастирська хата" , і тільки його. І ось, через декілька років, я нарешті знайшла саме такий рецепт торта"Монастирська хата" , за яким готувала та жінка. Ділюся з вами! А ви у відповідь діліться враженнями. Приємного чаювання.
- Маргарин для випічки - 250 грам (або вершкове масло.)
- Цукор - 400 грам(200 грам для тіста.)
- Борошно - 3-4 склянок
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 1 щіпка
- Крем - 800 грам(200 грам для тіста.)
- Сіль - 1 щіпка
- Журавлина - 500 грам (або інша ягода.)
- Грецькі горіхи - 100 грам
- Шоколад - 100 грам
Маргарин (або вершкове масло) розітріть з цукром і ваніліном. Додайте сметану (200 грам) і перемішайте.
Борошно перемішайте з розпушувачем і додайте до сметанною масі. Замісити тісто. Порада: спочатку можете використовувати 3 склянки борошна, якщо тісто виходить дуже рідким, додайте ще склянку.
Змішайте ягоду з крохмалем і цукром (цукру трохи, 2-3 ст. Ложки). З тіста зробіть кілька джгутиків, розкачайте їх смужками приблизно на 8 см довжиною. Покладіть ягоду і загорніть її в смужку.
Готові"брёвнишкі" для нашої хати розкладіть на деко, покритий пекарської папером.
Порада: "брёвнишкі" краще класти швом вниз. Випікаються вони 15 хвилин в розігрітій на 200 градусів духовці. Поки вони печуться, зробимо крем. Збийте міксером або блендером 200 грам цукру з 600 грам сметани.
Готові"брёвнишкі" укладаємо один на одного шарами, щедро змащуючи кожен шар сметанним кремом.
Зверху торт"Монастирська хата" посипаємо тертим шоколадом і подрібненими волоськими горіхами. І ставимо в холодильник мінімум на 4 годину. От і все.