Монастирська пряник
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам хочеться солодкого, а ви постите або захотіли себе побалувати, але вдома не знайшли нічого молочного, щоб зробити улюблений пиріг - не біда! розповім, як зробити монастирську пряник!
Перед вами простий рецепт монастирської пряники. Ймовірно, рецепт носить таку назву тому, що це пісна і вельми бюджетна солодкість, яка до смаку і дорослим, і дітворі. Виходить дуже здорово, рекомендую спробувати в тих випадках, коли ваша дитина прямо нищить вас, щоб ви прямо посеред пізнього вечора почали готувати щось смачненьке. Тут і мама рада, що роботи мало, і діти будуть задоволені!
- Мед - 100 грам
- Чай чорний - 100 грам( свежезаверенний дуже міцний чай)
- Борошно - 400 грам
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Сода - 0.5 чайних ложки
1. Чай попередньо заваримо, трохи остудити і збити блендером, щоб з'явилася шапочка піни. Потім додаємо мед і какао, потроху всипаємо борошно і постійно продовжуємо працювати блендером.
2. У вже готове тісто додамо соду, гаситься оцтом. Перемішаємо знову і почекаємо: на тесті повинні з'явитися пухирці.
3. Тепер розрівняти тісто за формою, застеленому пергаментом для випічки, і відправимо запікатися на 40-50 хвилин при 190 градусах в духовці.
4. Смачного!