Сметанний торт «черепаха»
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт торта "черепаха" зі сметаною добре мені знайомий ще з дитинства. Він дуже простий і ми з подружками пекли цей тортик до чиєї-небудь дня народження. Зараз я теж печу цей тортик для сина!
Як приготувати торт "черепаха" зі сметаною? Рецепт досить простий, але є кілька правил. Щоб тортик вийшов смачним, головне - правильно зробити тісто, знайти хорошу сметану для крему і красиво оформити. Зовнішній вигляд і смак дуже важливі в цьому рецепті. У десерті відмінно поєднується смак повітряного бісквіта і сметанним кремом, залитих зверху шоколадною помадкою. Дайте торту настоятися кілька годин і гарний святковий торт готовий!
- Яйце - 6 штук
- Цукор - 3 склянки(1, 5 ст. - в тісто, 2 ст. - в вершках, 0, 5 ст. - д Шоколадна помадка)
- Борошно - 1, 5 склянки
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Оцет - 1/2 чайних ложки
- Крем - 800 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Какао порошок - 3 Ст. Ложки
1
Яйця збийте з цукром до пишності.
2
Додайте борошно і акуратно перемішайте до однорідності. Я збиваю міксером.
3
Соду погасите оцтом і додайте до тесту. Ще раз все добре перемішайте.
4
На пергаментний папір, за допомогою ложки, викладіть тісто кружечками. Надішліть в розігріту до 200 градусів на 5-7 хвилин.
5
Поки випікаються оладки, збийте сметану з цукром до повного розчинення цукру.
6
Остигнули кружечки тесту умочіть в сметані і почніть викладати торт у формі черепахи.
7
Приготуйте помадку: змішайте цукор, вершкове масло і какао в сотейнику.
8
Залийте зверху торт шоколадною помадкою, залишивши ніжки і голову не покритими. Тортик готовий!