Рецепт Сметанний торт «черепаха» фото

Сметанний торт «черепаха»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Бісквітне тісто
Страви без випічки
На обід, На вечерю
Випічка, Солодке, Торти

Рецепт торта "черепаха" зі сметаною добре мені знайомий ще з дитинства. Він дуже простий і ми з подружками пекли цей тортик до чиєї-небудь дня народження. Зараз я теж печу цей тортик для сина!

Як приготувати торт "черепаха" зі сметаною? Рецепт досить простий, але є кілька правил. Щоб тортик вийшов смачним, головне - правильно зробити тісто, знайти хорошу сметану для крему і красиво оформити. Зовнішній вигляд і смак дуже важливі в цьому рецепті. У десерті відмінно поєднується смак повітряного бісквіта і сметанним кремом, залитих зверху шоколадною помадкою. Дайте торту настоятися кілька годин і гарний святковий торт готовий!

  • Яйце - 6 штук
  • Цукор - 3 склянки(1, 5 ст. - в тісто, 2 ст. - в вершках, 0, 5 ст. - д Шоколадна помадка)
  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Сода - 1/2 чайних ложки
  • Оцет - 1/2 чайних ложки
  • Крем - 800 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Какао порошок - 3 Ст. Ложки
1
Яйця збийте з цукром до пишності.
2
Додайте борошно і акуратно перемішайте до однорідності. Я збиваю міксером.
3
Соду погасите оцтом і додайте до тесту. Ще раз все добре перемішайте.
4
На пергаментний папір, за допомогою ложки, викладіть тісто кружечками. Надішліть в розігріту до 200 градусів на 5-7 хвилин.
5
Поки випікаються оладки, збийте сметану з цукром до повного розчинення цукру.
6
Остигнули кружечки тесту умочіть в сметані і почніть викладати торт у формі черепахи.
7
Приготуйте помадку: змішайте цукор, вершкове масло і какао в сотейнику.
8
Залийте зверху торт шоколадною помадкою, залишивши ніжки і голову не покритими. Тортик готовий!

Схожі рецепти