Рецепт Торт «черепаха» простий фото

Торт «черепаха» простий
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Страви без випічки
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , Десерт , День народження
Випічка , Солодке , Торти
Кількість порцій: 8
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Погодьтеся, що торт у вигляді черепахи приверне увагу не тільки дітей, але і всіх дорослих. Завдяки цим рецептом, з тортом у вас не виникне особливих складнощів.

Опис приготування:

Простий, але дуже смачний і ефектний тортик! Його можна прикрасити на свій розсуд, наприклад, шоколадом, кокосовою стружкою, декількома видами крему. Коржики для основи можна приготувати білі або кавові (додавши какао в тісто), а також скомбінувати.

  • Борошно - 2 склянки
  • Цукровий пісок - 3, 5 склянки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Яйця - 6 штук
  • Крем - 0, 6 L
  • Какао-порошок - 6 Ст. Ложок
  • Вершкове масло - 300 грам
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Оцет - 1 Чайна ложка
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
торт
1. Мартенс відділи Желтков, перші відправте в холод.
торт
2. У миску до курячим жовтків додайте склянку цукрового піску, збивайте на середніх оборотах (якщо працюєте з міксером) або ручним віночком.
торт
3. Добре охолоджені курячі білки збийте з дрібкою солі, а потім порційно всипати стакан цукрового піску і збивайте до міцних піків.
торт
4. З'єднайте білки з жовтками, збивайте на низькій швидкості і вводите борошно, потім розпушувач і соду, попередньо гаситься з оцтом. Змішайте до однорідної маси.
торт
5. Перекладіть тісто в кондитерський мішок, щоб відсадити його.
торт
6. Змастіть деко олією або застеліть пергаментом, відсадити невеликі порції тіста у вигляді кружечків (розмір залежить від бажаної форми панцира). Під час випікання кружечки виростуть в ширину, тому залиште місце з боків. Запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 5-7 хвилин.
торт
7. Перекладіть печиво в тарілку з дека, щоб вони гарненько охололи.
торт
8. Розтопіть 200 грам вершкового масла, до нього додайте склянку цукру і 0, 5 літра сметани, ванільний цукор, перемішайте гарненько.
торт
9. Відкладіть кілька кружалець для подальшого прикраси. Решта викладайте шарами на тарілку, формуючи панцир, кожен шар промажьте кремом.
торт
10. Викладіть лапки, хвіст і голову черепахи з відкладених раніше коржиків. Змішайте в сотейнику залишився цукровий пісок зі 100 грамами вершкового масла, сметаною і 5 столовими ложками какао, зваріть глазур до розчинення крупинок. Змастіть кожне печиво панцира глазур'ю.
торт
11. Прикрасьте черепаху на свій розсуд, наприклад, кокосовою стружкою, кремом, горіхами, сухофруктами. Намалюйте очі, кігті, ніс і хвіст. Зачекайте до застигання і просочення торта, а потім подавайте. Приємного чаювання!

Схожі рецепти