Торт «черепаха» простий
(покроковий рецепт з фото)
Погодьтеся, що торт у вигляді черепахи приверне увагу не тільки дітей, але і всіх дорослих. Завдяки цим рецептом, з тортом у вас не виникне особливих складнощів.
Простий, але дуже смачний і ефектний тортик! Його можна прикрасити на свій розсуд, наприклад, шоколадом, кокосовою стружкою, декількома видами крему. Коржики для основи можна приготувати білі або кавові (додавши какао в тісто), а також скомбінувати.
- Борошно - 2 склянки
- Цукровий пісок - 3, 5 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Яйця - 6 штук
- Крем - 0, 6 L
- Какао-порошок - 6 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 300 грам
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
1. Мартенс відділи Желтков, перші відправте в холод.
2. У миску до курячим жовтків додайте склянку цукрового піску, збивайте на середніх оборотах (якщо працюєте з міксером) або ручним віночком.
3. Добре охолоджені курячі білки збийте з дрібкою солі, а потім порційно всипати стакан цукрового піску і збивайте до міцних піків.
4. З'єднайте білки з жовтками, збивайте на низькій швидкості і вводите борошно, потім розпушувач і соду, попередньо гаситься з оцтом. Змішайте до однорідної маси.
5. Перекладіть тісто в кондитерський мішок, щоб відсадити його.
6. Змастіть деко олією або застеліть пергаментом, відсадити невеликі порції тіста у вигляді кружечків (розмір залежить від бажаної форми панцира). Під час випікання кружечки виростуть в ширину, тому залиште місце з боків. Запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 5-7 хвилин.
7. Перекладіть печиво в тарілку з дека, щоб вони гарненько охололи.
8. Розтопіть 200 грам вершкового масла, до нього додайте склянку цукру і 0, 5 літра сметани, ванільний цукор, перемішайте гарненько.
9. Відкладіть кілька кружалець для подальшого прикраси. Решта викладайте шарами на тарілку, формуючи панцир, кожен шар промажьте кремом.
10. Викладіть лапки, хвіст і голову черепахи з відкладених раніше коржиків. Змішайте в сотейнику залишився цукровий пісок зі 100 грамами вершкового масла, сметаною і 5 столовими ложками какао, зваріть глазур до розчинення крупинок. Змастіть кожне печиво панцира глазур'ю.
11. Прикрасьте черепаху на свій розсуд, наприклад, кокосовою стружкою, кремом, горіхами, сухофруктами. Намалюйте очі, кігті, ніс і хвіст. Зачекайте до застигання і просочення торта, а потім подавайте. Приємного чаювання!