Торт «черепаха» (дуже простий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Цей торт дуже порадує дітей, за смаком він нагадує сметанник, а зовнішній вигляд радує око. У цьому рецепті я розповім, як приготувати торт "черепаха" навіть без змішувача допомоги, буде смачно і соковито!
За бажанням годі й випікати коржики, а випекти один бісквіт, поламати його на частини і з'єднати за допомогою крему.
Готувати цей торт одне задоволення: дуже швидко, кожен раз можна експериментувати з формою і прикрасою.
Прикрашайте черепаху різними фруктами, ягодами, цукерками.
- Яйця - 6 штук
- Цукор - 1 Склянка(180 грам)
- Борошно - 1 Склянка(260 грам)
- Ваніль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Крем - 800 мілілітрів
- Олія - 200 грам
- Згущене молоко - 300 грам
- Какао - 3 Ст. Ложки
1. 6 яєць кімнатної температури збийте вінчиком або міксером. Додайте цукор і ваніль, перемішуйте до розчинення цукру.
2. Борошно просійте кілька разів і відправте до яєць. Додайте розпушувач (або погашену соду) і перемішайте все до однорідності.
3. Розділити тісто 2 частини, в одну з них додайте какао і перемішайте.
4. Для приготування крему візьміть сметану (від 20% жирності), пару хвилин збивайте її віночком. Потім додайте м'яке вершкове масло і згущене молоко, перемішайте до однорідності віночком або міксером.
5. Розігрійте духовку заздалегідь до 180 градусів. Застелите великий пергаментним папером. За допомогою їдальнею і чайної ложки викладіть на пергамент коржики, щоб вони були одного розміру. Випікайте їх в духовці 12-15 хвилин, перевіряйте готовність зубочисткою.
6. Підготуйте велике блюдо, на якому буде торт. Коли коржики повністю охолонуть, почніть викладати черепаху, поєднуючи коржики між собою за допомогою крему.
7. Коли торт практично зібраний, поставте його в холодильник на годину, щоб крем трохи застиг.
8. Залиште 2 коржика для лапок и 2 для мордочки черепахи. Склеродермія 2 між собою кремом, зробіть язик з ягід або мастики. Інші 2 коржика разрежьте на 2 половини.
9. Присипте торт какао, а потім тертим шоколадом. Краї блюда можна присипати світлим пісочним печивом. Голову, лапки і хвіст черепахи приклейте кремом, а їх підставу присипте тертим шоколадом.
10. Коли черепаха повністю зібрана, зробіть їй очі шоколадними краплями і прикрасьте лапки.