Торт «черепаха» (простий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Торт "черепаха" - це та випічка, яка готується легко і просто, але виглядає красиво і забавно, з ніжним, легким кремом. Залучіть дітей, вони із задоволенням допоможуть вам в оформленні тортика.
Торти люблять і дорослі і діти. Торт "черепаха" - це, напевно, один з найпопулярніших і простих у приготуванні десертів. Ніжний крем, м'яка основа, веселий вид ... Такий торт сподобається всім без винятку! До оформлення тортика з легкістю можна залучити дітей. Вони із задоволенням допоможуть вам в цьому. А як зробити торт "черепаха" (простий рецепт), я вам розповім прямо зараз. Здивуйте своїх рідних!
- Яйце - 4 штуки
- Цукор - 200 грам(120 г - в тісто)
- Борошно - 180 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Крем - 250 грам(200 г - в вершках)
- Какао-порошок - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Чорний шоколад - 20 грам
- Згущене молоко - 120 грам
- Оцет - 1/2 чайних ложки
Добре збиваємо яйця з цукром. Потім акуратно додаємо просіяне борошно і гашене соду. Перемішуємо до однорідної маси.
Викладаємо тісто чайною ложкою на деко, застелений килимком або пергаментом.
Відправляємо деко в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо коржики до золотистого кольору.
У невеликій мисці змішуємо сметану і згущене молоко. Добре перемішуємо.
Готові коржі мачає в крем, формуємо черепаху. Криє черепасі хвіст, лапки і мордочку.
Цукор, какао, сметану і масло змішуємо в каструлі і трохи нагріваємо на маленькому вогні. Помішуємо і готуємо до утворення однорідної маси.
Додаємо шоколад, нехай трохи розтане. Трохи охолоджуємо готову глазур, поливаємо нею черепаху. Не забуваємо промальовувати очі, ротик і лапки. Зверху можна намалювати панцир.
Готовий торт "черепаха" відправляємо на просочення на пару годин, а після відразу приступаємо до дегустації.