Сметанний торт з волоськими горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт сметанного торта з волоським горіхами. Випічка дуже ніжна і смачна. Підійде в будні і на святковий стіл.
Готується такий торт супер просто і відносно швидко. Коржі печуться по дві-три хвилини кожен. Крем теж швидкий. Беріть тільки сметану жирністю не менше 25%. Сметана з жирністю 15-20% НЕ зіб'ється, а перетвориться в кефір з цукровою пудрою. Сметанний торт з характерною горіховою ноткою і ніжним сметанним кремом обов'язково сподобається вашим близьким і гостям.
- Крем 15% - 200 грам (в тісто)
- Цукор - 150 грам (в тісто)
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Борошно пшеничне - 350-400 грам
- Горіхи волоські - 100 грам (в тісто)
- Крем 25-30% - 600 грам (в вершках)
- Ванільний цукор - 5 грам (в вершках)
- Цукрова пудра - 5-6 Ст. Ложок (в вершках)
Підготуйте інгредієнти для приготування торта.
Волоські горіхи подрібніть в блендері або будь-яким іншим способом.
Замісити тісто. Для цього подрібнені горіхи викладіть в миску.
Додайте цукор.
Викладіть в тісто сметану.
Додайте розпушувач тесту або 1 чайну ложку соди. Соду можна не гасити, так як в сметані є молочна кислота.
Додайте просіяне борошно. Перемішайте всі інгредієнти тесту.
Замісити досить круте, але еластичне тісто. Якщо воно буде липнути до рук, то додайте ще борошно. Але сильно "забивати" тісто борошном не потрібно. Тісто розділи 7-8 шматочків.
Шматочок тіста розкачати в тонкий пласт і викладіть на суху, гарячу сковороду. Наколи виделкою. Діаметр моєї сковороди 18 сантиметрів.
Печіть корж з кожного боку до золотистого кольору. Готовий корж обріжте за допомогою тарілки або кільця від форми для випічки.
У мене вийшло сім коржів.
Приготуйте крем для торта. У миску викладіть жирну сметану. Додайте цукрову пудру і ванільний цукор.
Збийте крем міксером або блендером.
Корж викладіть на блюдо і змастіть кремом.
Так поступите з усіма коржами. Змастіть кремом боки торта.
Обрізки коржів подрібніть в крихту. Посипте боки торта. Можна цією крихтою посипати весь торт. Але у мене були жирні вершки, які я збила з какао-порошком. Після відсадити візерунки на торт.
Ось таким чином.
Сметанний торт з волоськими горіхами готовий. Дайте йому просочитися 7-8 годин, а краще ніч.
Коли торт просочиться, його можна подавати до чаю.