Шоколадний торт з горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Хочете здивувати гостей ароматним смачним тортиком? Я допоможу вам. Мій рецепт шоколадного торта з горіхами ніколи не підводив мене. Він просто дивовижний, бісквіт, крем, горіхи….Готуємо?
У рецепті, як приготувати шоколадний торт з горіхами, немає нічого складного або незвичайного. Доступні продукти, духовка або мультиварка і міксер допоможуть мені. Застава смачного торта - це всього два нюанси. Перший - вдалий рецепт бісквіта, другий - ніякого поспіху! вперед!
- Цукор - 150 грам (бісквіт
) - Яйця - 4 штуки (бісквіт)
- Борошно - 130 грам (бісквіт)
- Какао-порошок - 30 грам (бісквіт)
- Розпушувач - 8 грам (бісквіт)
- Вершкове масло - 200 грам (крем)
- Варене згущене молоко - 380 грам (крем)
- Грецькі горіхи - 150 грам (крем)
- Цукор - 80 грам (просочення)
- Вода - 80 грам (просочення)
- Коньяк - 40 грам (просочення)
1. Підготуйте продукти для торта, крему. Заздалегідь подумайте про прикрасу торта, я вирішила зробити обсипання горіхами, але можна використовувати шоколад білий або темний, цукерки і т.Д. Також заздалегідь дістаньте вершкове масло для крему, воно повинно бути кімнатної температури. Приступимо!
2. Міксером змішайте курячі яйця з цукром до пишної світлої піни.
3. Піна повинні бути щільною, можна додати пару пучок ваніліну.
4. У чистій поміркуйте змішайте борошно, какао і розпушувач. Невеликими порціями всипати в яєчну масу і міксером з'єднувати.
5. Тісто гладке, Не густо, повітряне!
6. Змастіть пензликом з маслом форму для випічки, перелийте тісто. Я пекла в мультиварці, вона не підводить ніколи! Режим "випічка", 50 хвилин.
7. Тепер приготуйте крем. Для цього покладіть м'яке масло в високу чашу, міксером збивайте хвилин 5-6 до легкості. Поступово вводите по столовій ложці згущене молоко і продовжуйте збивати. У підсумку виходить ніжний однорідний крем.
8. Відкладіть третю частину крему в окрему посудину, це для оформлення верху і боків тортика. В решті крем додайте мелені волоські горіхи. Я попередньо їх обсмажити пару хвилин на сухій сковороді до появи приємного аромату. Остудила і подрібнити.
9. Бісквіт готовий, не поспішайте його різати, йому потрібно пару годин для охолодження.
10. Повністю остиглий бісквіт за допомогою гострого ножа або нитки (або кулінарної волосіні) розріжте на три частини вздовж. Приготуйте просочення, для цього доведіть до кипіння цукор з водою, остудіть повністю і влийте коньяк. Перемішайте. За допомогою розпилювача або пензлика щедро просочіть коржі.
11. На перший корж покладіть половину горіхового крему, розподіліть рівномірно.
12. Накрийте другим коржем з просоченням, розподіліть крем, що залишився.
13. Накрийте торт третім коржем. Змастіть кремом без горіхів верх і боки тортика. Прикрасьте меленими горіхами, тертим шоколадом або кокосовою стружкою. Поставте торт в холодильник на 2-3 годин мінімум, щоб застиг крем.
14. Перед подачею тортика обережно за допомогою двох лопаток перенесіть його на чисте блюдо. Приємного чаювання!