Шоколадний пиріг з гарбузом і горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Цей пиріг можна зробити не тільки з гарбузом, підійде цукіні, кабачок, морква, завдяки чому пиріг можна зробити в будь-який час року. Розповім, як приготувати шоколадний пиріг з гарбузом і горіхами.
Підійдуть звичайні волоські горіхи, а також пекан або фундук. Можете додати шоколадну стружку замість горіхів. В результаті у вас вийде 2 пирога. Якщо хочете менше, зменшіть інгредієнти в 2 рази. Пиріг подавайте після охолодження, прикрасивши його подрібненими горіхами.
- Борошно - 2 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сода - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 склянки
- Какао - 3/4 склянки
- Яйця - 4 штуки
- Міцну каву - 0, 5 склянки
- Рослинна олія - 1 Склянка
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Терта гарбуз - 3 склянки
- Пекан - 3/4 склянки
1. У миску просійте борошно, змішайте її з розпушувачем, содою, сіллю.
2. В іншій мисці змішайте цукор, какао, яйця, кава, рослинна олія, ванільний екстракт.
3. Очистіть і натріть сирий гарбуз, додайте в миску до яєць і розмішайте.
4. Додайте шоколадно-яєчну суміш до борошняної, перемішайте.
5. Наріжте 0, 5 склянки горіхів, викладіть їх до тесту.
6. Змастіть 2 форми для випікання маслом, вилийте в них тісто. Прикрасьте горіхами.
7. Запікайте при 180 градусах близько 40 хвилин.
8. Залиште пиріг у формі на 5 хвилин, потім перекладіть на решітку і залиште до повного охолодження.