Шоколадний пиріг з горіхами пекан
(покроковий рецепт з фото)
Шоколадний пиріг з горіхами послужить відмінним завершенням святкового застілля. Приготуйте його на десерт до чаю і захоплення гостей вам гарантовані.
За допомогою кухонного комбайна замісіть тісто з борошна, масла, молі і води. Охолодіть його в холодильнику, потім розкачайте і випікання корж в духовці. Поки він випікається, підготуйте начинку. Для цього масло, що залишилося розтопіть і збийте з цукром і сіллю. З'єднайте його зі збитими вершками, сиропом, ваніліном і горіхами. Гарячий корж намажте шоколадною пастою і вилийте підготовлену начинку з горіхами. І випікайте протягом 45 хвилин при 135 градусах. Дайте пирогу постояти в вимкнено духовці ще години півтори, потім розділіть на порції, прикрасьте збитими вершками і подайте на стіл. Приємного чаювання!
- Пшеничне борошно - 250 грам
- Вершкове масло - 300 грам
- Коричневий цукор - 100 грам
- Шоколадна паста Nutella з фундуком - 0, 5 склянки
- Горіхи Пекан - 1 Склянка
- Ваніль - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Кукурудзяний сироп - 0, 5 склянки
- Холодна вода - 4 Ст. Ложки
- Яйця - 2 штуки
- Збиті вершки - За смаком
Змішайте в кухонному комбайні борошно, сіль і 200 грам масла. Добре збийте в однорідну масу, потім, не зупиняючи комбайн, додайте воду. Готове тісто помістіть на півгодини в холодильник.
Розкачайте тісто в пласт середньої товщини.
І помістіть його в форму для випікання. Щоб тісто при випіканні не піднялося, накрийте його фольгою і засипте сушеними бобами. Помістіть форму з тестом в духовку і випікання при температурі 150 градусів протягом 25 хвилин.
Масло, що залишилося розтопіть на водяній бані, додайте в нього цукор, щіпку солі і добре збийте. Окремо збийте яйця і змішайте їх з кукурудзяним сиропом і ваніліном.
З'єднайте яєчну і масляну суміші, додайте горіхи.
Гарячий корж вийміть з духовки, намажте шоколадною пастою і вилийте підготовлену начинку з горіхами. Поставте пиріг в духовку на 45 хвилин. Температуру встановіть на 135 градусах. По закінченню часу вимкніть духовку і не виймайте пиріг ще півтори-дві години. Потім розділіть на порції, прикрасьте збитими вершками і подайте на стіл.