Ананасовий пиріг з горіхами пекан
(покроковий рецепт з фото)
Ананасовий пиріг з горіхами пекан - це дуже простий пиріг-перевертиш, який готується простіше не буває, проте виходить дуже смачним, соковитим, ароматним. Хороша домашня випічка.
Ананасовий пиріг з горіхами пекан - один з найпростіших пирогів, які я знаю. Але якщо пиріг простий - не значить, що поганий. Навпаки, цей пиріг мені дійсно подобається, і я готую його не тільки тому, що він простіше інших, але і тому, що він смачніший багатьох. Ананасовий пиріг з горіхами пекан дуже добре йде з чаєм або молоком, також здорово подавати його з кулькою хорошого морозива. Пиріг для тих, хто в кулінарії цінує простоту.
- Коричневий цукор - 1/2 склянки
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Ром - 2 Ст. Ложки
- Ананас - 1 штука
- Борошно - 2 склянки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Цукор - 1 Склянка
- Яйця - 2 штуки
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
- Кокосове молоко - 1 Склянка
Ананас очищаємо, нарізаємо на тонкі, але великі шматочки.
У каструлі розтоплюємо вершкове масло, додаємо туди ж коричневий цукор і сметану.
Постійно помішуючи, доводимо до кипіння. У киплячу суміш додаємо ром. Прогріваємо ще хвилину і знімаємо з вогню.
Отриману глазур наливаємо на дно заздалегідь підготовленої форми для випічки.
На глазур викладаємо часточки ананаса і горіхи.
У великій мисці змішуємо борошно, розпушувач і сіль.
В іншій мисці збиваємо масло з цукром.
Продовжуючи перемішувати, невеликими порціями вводимо в суміш борошно. Повинна вийти суміш, за консистенцією нагадує великі крихти.
Додаємо яйця, збиваємо. Суміш повинна вийти більш кремовою.
Додаємо кокосове молоко і ванільний екстракт. Через брак кокосового молока можна використовувати звичайне. Перемішуємо до однорідності.
Вийшло рідке тісто виливаємо в форму на ананаси.
Розрівнюємо, після чого ставимо в духовку, розігріту до 170 градусів, і запікаємо 40-45 хвилин.
Готовий пиріг дістаємо з духовки, даємо йому охолонути до кімнатної температури.
Залишається тільки перевернути пиріг, нарізати на шматочки і подати до столу.
Смачного!