Пиріг з гарбузом, медом і горіхами
(покроковий рецепт з фото)
У сезон гарбуза хочеться різноманітності, тому радимо вам подивитися, як приготувати пиріг з гарбузом, медом і горіхами на пісочному тісті. Це смачна і корисна випічка з приємним ароматом.
Пісочна основа хороша тим, що вона підходить для будь-якої випічки (як солодкою, так і несолодкої). В даному рецепті можна використовувати заздалегідь підготовлене пісочне тісто, воно може зберігатися в холодильнику кілька днів. Щоб начинка для пирога вийшла однорідною, перебейте відварену гарбуз блендером до стану пюре, після чого змішуйте з іншими інгредієнтами. Для такої випічки найкраще використовувати форму діаметром 22-24 см.
- Маргарин - 120 грам (або вершкове масло)
- Борошно - 2 склянки
- Жовток - 1 штука (для тіста)
- Сіль - 1 щіпка
- Холодна вода - 6-8 Ст. Ложок
- Гарбуз - 1 кілограм
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 6 Ст. Ложок
- Крохмаль кукурудзяний - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки (в начинку)
- Вершки - 200 грам
- Мускатний горіх - За смаком
- Обкладинка - За смаком
- Грецькі горіхи - 1/2 склянки
- Мед - 1 Ст. Ложка
1. Приготуйте тісто: просіяне борошно змішайте з сіллю, холодним, натертим на крупній тертці маргарином. Протріть руками до стану крихти. Додайте жовток, перемішайте.
2. Невеликими порціями додайте холодну воду, замішуючи тісто. Загорніть тісто в пакет і відправте в холодильник на 30 хвилин. Розкачайте тісто в пласт товщиною 5 мм і перекладіть в змащену вершковим маслом форму.
3. Сформуйте бортики, застелите тісто папером для випічки і зверху насипте вантаж. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 10 хвилин. Приготуйте начинку: відваріть гарбуз і перебити блендером до стану пюре, злегка остудіть.
4. Яйця збийте міксером до пишної маси, додайте цукор і вершки. Збийте до однорідності, додайте крохмаль, мускатний горіх, корицю, сіль і знову збийте міксером. Додайте гарбузове пюре, перемішайте.
5. У теплу основу вилийте підготовлену начинку, відправте в розігріту до 220 градусів духовку на 40-50 хвилин, накривши пиріг фольгою. Гарячий пиріг змастіть медом, прикрасьте горіхами і подавайте. Смачного!