Кекс з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Кекс з чорносливом - вельми проста, але в той же час гідна уваги випічка із сухофруктів, яку можна готувати цілий рік.
У нашій родині кекс з чорносливом - це завсідник солодких столів на протязі вже десятки років. Коли немає бажання фантазувати і експериментувати - готуємо цей простий, але в той же час досить смачний кекс з чорносливом. Прекрасно йде з чаєм, кави або молоком. Буденний варіант солодкого доповнення до обіду або вечері.
- Вершкове масло - 130 грам
- Цукор - 100 грам
- Яйця - 3 штуки
- Борошно - 1, 5 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Цукрова пудра - 30 грам
- Чорнослив - 100 грам
Починаємо готувати тісто. Вершкове масло розтираємо разом з цукром до утворення білої пишної маси.
Додаємо в масляну суміш три яйця, добре перемішуємо.
Туди ж просіюємо склянка борошна і ложку розпушувача. Місимо тісто до розчинення грудок.
Змішуємо цукрову пудру і півсклянки борошна, після чого в цій суміші обвалюють вимитий і осушене чорнослив.
Форму для запікання застилає пергаментним папером. Виливаємо в форму половину тіста, викладаємо чорнослив і зверху заливаємо другою половиною тіста.
Випікаємо наш кекс з чорносливом 45 хвилин при 180 градусах. Готово!