Кекс молочний з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Легка кислинка чорносливу підкреслює в міру солодкий і молочний смак кексу. Кекс готується досить просто! сподіваюся, він вам сподобається і стане частим гостем на вашому сімейному чаюванні.
Якщо вам терміново захотілося чогось смачного до чаю, то цей рецепт, як приготувати кекс молочний з чорносливом, відмінно підійде! Кекс виходить смачним, ніжним і не сухим, з молочним смаком. Приємних вам клопоту на кухні!
- Борошно - 2, 5 склянки (обсяг - 230 мл)
- Яйце - 4 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Молоко - 1 Склянка
- Вершкове масло - 100 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Чорнослив в'ялений - 3/4 склянки
Підготуйте необхідні продукти. Чорнослив замочити гарячою водою на 15 хвилин, злийте, обсушити. Борошно і розпушувач просійте в миску.
Молоко нагрійте і розтопіть в ньому вершкове масло. Жовтки відокремте від білків. Білки збийте до міцних піків. Жовтки збийте з цукром і ваніліном в пишну світлу піну. Влийте в неї молочно-масляну суміш тонкою цівкою, продовжуючи збивати.
Додайте борошно, розпушувач і збийте. Потім акуратно, за допомогою лопатки, умішайте збиті білки.
Додайте в тісто подрібнений чорнослив, акуратно перемішайте. Форму для випікання змастіть рослинною олією, вилийте тісто. Поставте запікатися в розігріту духовку до 180 ° С 45-50 хвилин. На перші 30 хвилин прикрийте форму фольгою. Так верх кексу залишиться рівним.
Готовий кекс трохи остудіть у формі, потім на решітці.
Приємного чаювання!