Молочний кекс в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Поява мультиварки значно спростило мою кулінарну життя. У ній можна приготувати перші, другі страви, в тому числі випічку. Розповім, як приготувати молочний кекс в мультиварці. Пробуйте!
Для приготування такого кексу мені знадобляться: молоко, яйця, цукор, мука, сода і трохи лимонного соку для більш цікавого смаку. Готовий кекс посипаю цукровою пудрою, можна какао або приготувати будь-який інший крем, наприклад, сметанний, заварний або шоколадну глазур.
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 1/2 склянки
- Молоко - 1 Склянка
- Борошно - 1, 5 склянки
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - За смаком
- Цукрова пудра - За смаком
1. В миску вбиваю яйца, додаю цукровий пісок і міксером збиваю до розчинення крупинок.
2. Молоко підігрівають до кімнатної температури і вливаю до яєць.
3. Соду гашу лимонним соком і додаю в миску.
4. Борошно просівають заздалегідь для того, щоб випічка була легшою і повітряної, порційно ввожу борошно в миску.
5. Чашу мультиварки змащую олією, потім перекладаю тісто, виставляю режим «Випічка» і час 35 хвилин.
6. Готовий молочний кекс прикрашаю цукровою пудрою і подаю до столу.