Рецепт Буряковий кекс з чорносливом фото

Буряковий кекс з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня , Східна кухня
Тісто , Буряк , Овочі
Низькокалорійні , ПП рецепти
На полуденок
Випічка , Солодке , Кекси
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Яскравий і незвичайний кекс на основі буряка - випічка для тих, хто не перестає шукати нові кулінарні поєднання. А додані в буряковий кекс шматочки чорносливу вдало доповнюють його смакову палітру.

Опис приготування:

При приготуванні тіста для цього кексу можна використовувати мелені прянощі за смаком (обкладинка, мускатний горіх, імбир). Вносити ароматні добавки в тісто зручно разом з борошном.

  • Буряк - 1 штука (сира, вагою 150-200 грам)
  • Яйця курячі - 2 штуки
  • Чорнослив - 100 грам
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Цукровий пісок - 60 грам
  • Борошно пшеничне - 160 грам
  • Розпушувач - 10 грам
буряковий кекс з чорносливом - фото крок 1
Почніть з підготовки необхідних інгредієнтів. Буряк очистіть від шкірки, чорнослив ретельно промийте.
буряковий кекс з чорносливом - фото крок 2
Очищену буряк натріть за допомогою дрібної терки, чорнослив поріжте невеликими шматочками. Вершкове масло розтопіть до рідкого стану в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
буряковий кекс з чорносливом - фото крок 3
Яйця злегка збийте вінчиком з цукровим піском. Збивати в піну не потрібно, досить домогтися розчинення цукру.
буряковий кекс з чорносливом - фото крок 4
Додайте в яєчну масу натерту буряк і перемішайте ложкою або силіконової лопаткою.
буряковий кекс з чорносливом - фото крок 5
Поступово введіть в суміш просіяне борошно, змішану з розпушувачем.
буряковий кекс з чорносливом - фото крок 6
В отриману однорідну густу масу влийте розтоплене масло і добре перемішайте.
буряковий кекс з чорносливом - фото крок 7
Додайте в тісто шматочки чорносливу, ще раз перемішайте і вилийте в підготовлену форму.
буряковий кекс з чорносливом - фото крок 8
Випікайте буряковий кекс з чорносливом при температурі 160-170 градусів протягом 55-60 хвилин. Готовність кексу перевіряйте за допомогою дерев'яної палички.

Схожі рецепти