Буряковий кекс з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Яскравий і незвичайний кекс на основі буряка - випічка для тих, хто не перестає шукати нові кулінарні поєднання. А додані в буряковий кекс шматочки чорносливу вдало доповнюють його смакову палітру.
При приготуванні тіста для цього кексу можна використовувати мелені прянощі за смаком (обкладинка, мускатний горіх, імбир). Вносити ароматні добавки в тісто зручно разом з борошном.
- Буряк - 1 штука (сира, вагою 150-200 грам)
- Яйця курячі - 2 штуки
- Чорнослив - 100 грам
- Вершкове масло - 70 грам
- Цукровий пісок - 60 грам
- Борошно пшеничне - 160 грам
- Розпушувач - 10 грам
Почніть з підготовки необхідних інгредієнтів. Буряк очистіть від шкірки, чорнослив ретельно промийте.
Очищену буряк натріть за допомогою дрібної терки, чорнослив поріжте невеликими шматочками. Вершкове масло розтопіть до рідкого стану в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
Яйця злегка збийте вінчиком з цукровим піском. Збивати в піну не потрібно, досить домогтися розчинення цукру.
Додайте в яєчну масу натерту буряк і перемішайте ложкою або силіконової лопаткою.
Поступово введіть в суміш просіяне борошно, змішану з розпушувачем.
В отриману однорідну густу масу влийте розтоплене масло і добре перемішайте.
Додайте в тісто шматочки чорносливу, ще раз перемішайте і вилийте в підготовлену форму.
Випікайте буряковий кекс з чорносливом при температурі 160-170 градусів протягом 55-60 хвилин. Готовність кексу перевіряйте за допомогою дерев'яної палички.