Буряковий кекс
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати буряковий кекс за рецептом Найджела Слейтера. Не можу сказати, що мій рецепт строго повторює рецепт відомого кулінара, скоріше це варіація.
Найджел Слейтер - англійська кулінар, журналіст, телеведучий і письменник. В інтернеті можна знайти величезну кількість інформації про нього, а також безліч його рецептів і просто рад з приготування того чи іншого блюда або продукту. Нещодавно я знайшла його рецепт, як приготувати буряковий кекс, інгредієнти мене, чесно кажучи, здивували і вразили. Тут немає ні кефіру, молока, основа тесту - соняшникова олія. Звичайно, важливим інгредієнтом є буряк, вона надає дуже яскравий колір тесту і легкий аромат і смак готового кексу.
- Борошно - 220 грам
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка (з гіркою)
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Кориця мелена - 1/2 чайних ложки
- Олія соняшникова - 180 мілілітрів
- Цукор - 1 Склянка
- Яйця - 3 штуки
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Буряк - 150 грам (варена)
- Ізюм - 2 Ст. Ложки
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Буряк в шкірці відваріть до готовності, очистіть і натріть на дрібній тертці.
Цукор збийте з рослинним маслом за допомогою міксера.
По одному додайте жовтки (білки помістіть в чисту і суху миску для збивання), влийте лимонний сік і гарненько розмішайте.
Потім додайте подрібнену гарбуз і родзинки, також гарненько все перемішайте, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися.
Борошно змішайте з содою, розпушувачем і корицею, отриману суміш додайте в тісто і перемішайте.
Тісто вийшло яскравим і дуже красивим.
Білки збийте з дрібкою солі до стійких піків. Додайте їх в тісто і акуратно перемішайте, щоб максимально зберегти пишність білків.
Готове тісто перекладіть в прямокутну або круглу форму для кексу. Форму годі й змащувати, адже в самому тесті дуже багато масла. Розміри моєї форми - 35х10 см. Кекс вийшов не надто високим, так що сміливо можна взяти форму поменше, але зверніть увагу: в замалою формі тісто "втече" . Випікайте кекс при температурі 180 градусів близько години.
Готовий кекс присипте цукровою пудрою і прикрасьте на свій розсуд. Приємного чаювання!