Рецепт Буряковий кекс фото

Буряковий кекс
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня , Східна кухня
Тісто, Буряк, Овочі
Низькокалорійні, ПП рецепти
На полуденок
Випічка, Солодке, Кекси

Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати буряковий кекс за рецептом Найджела Слейтера. Не можу сказати, що мій рецепт строго повторює рецепт відомого кулінара, скоріше це варіація.

Найджел Слейтер - англійська кулінар, журналіст, телеведучий і письменник. В інтернеті можна знайти величезну кількість інформації про нього, а також безліч його рецептів і просто рад з приготування того чи іншого блюда або продукту. Нещодавно я знайшла його рецепт, як приготувати буряковий кекс, інгредієнти мене, чесно кажучи, здивували і вразили. Тут немає ні кефіру, молока, основа тесту - соняшникова олія. Звичайно, важливим інгредієнтом є буряк, вона надає дуже яскравий колір тесту і легкий аромат і смак готового кексу.

  • Борошно - 220 грам
  • Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка (з гіркою)
  • Сода - 1/2 чайних ложки
  • Кориця мелена - 1/2 чайних ложки
  • Олія соняшникова - 180 мілілітрів
  • Цукор - 1 Склянка
  • Яйця - 3 штуки
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
  • Буряк - 150 грам (варена)
  • Ізюм - 2 Ст. Ложки
  • Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
буряковий кекс - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Буряк в шкірці відваріть до готовності, очистіть і натріть на дрібній тертці.
буряковий кекс - фото крок 2
Цукор збийте з рослинним маслом за допомогою міксера.
буряковий кекс - фото крок 3
По одному додайте жовтки (білки помістіть в чисту і суху миску для збивання), влийте лимонний сік і гарненько розмішайте.
буряковий кекс - фото крок 4
Потім додайте подрібнену гарбуз і родзинки, також гарненько все перемішайте, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися.
буряковий кекс - фото крок 5
Борошно змішайте з содою, розпушувачем і корицею, отриману суміш додайте в тісто і перемішайте.
буряковий кекс - фото крок 6
Тісто вийшло яскравим і дуже красивим.
буряковий кекс - фото крок 7
Білки збийте з дрібкою солі до стійких піків. Додайте їх в тісто і акуратно перемішайте, щоб максимально зберегти пишність білків.
буряковий кекс - фото крок 8
Готове тісто перекладіть в прямокутну або круглу форму для кексу. Форму годі й змащувати, адже в самому тесті дуже багато масла. Розміри моєї форми - 35х10 см. Кекс вийшов не надто високим, так що сміливо можна взяти форму поменше, але зверніть увагу: в замалою формі тісто "втече" . Випікайте кекс при температурі 180 градусів близько години.
буряковий кекс - фото крок 9
Готовий кекс присипте цукровою пудрою і прикрасьте на свій розсуд. Приємного чаювання!

Схожі рецепти