Легкий буряковий суп без картоплі
(покроковий рецепт з фото)
Подібні супи вважаю обов'язковими для повсякденного меню. Легкий, поживний, вітамінний, смачний, без зайвого крохмалю. Буряковий суп без картоплі - такий собі своєрідний лайт-борщ.
Суп готується легко і досить швидко при наявності готового бульйону. Для зовсім дієтичного або пісного варіанту можна бульйон замінити водою або овочевим бульйоном. Блюдо виходить ароматним, смачним, яскравим. Подробиці, як приготувати легкий буряковий суп без картоплі, Дивіться нижче.
- Буряк - 300 грам
- Морква - 100 грам
- Капуста білокачанна - 300-400 грам
- Цибуля - 1 штука
- Перець болгарський - 100 грам
- Бульйон м'ясний - 500 мілілітрів
- Сік томатний - 300 мілілітрів
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Крем - 4-5 Ст. Ложок (для подачі)
Підготуйте необхідні продукти. Овочі вимийте, очистіть. Перець розрізати на половинки, видаліть насіння.
Моркву і цибулю натріть на крупній тертці, солодкий перець дрібно наріжте. У каструлі з товстим дном розігрійте масло. Обсмажте моркву, цибуля, болгарський перець протягом 3-5 хвилин до м'якості.
Додайте буряк, натерту на тертці для корейської моркви, перемішайте. Готуйте протягом 3 хвилин.
Наступна - тонко нашаткована капуста, перемішайте. Готуйте ще 2 хвилини.
Додайте томатний сік. Влийте бульйон так, щоб він покрив овочі на 1-2 см. Посоліть і поперчіть за смаком. Доведіть до кипіння, варіть до готовності буряка і капусти протягом 15-20 хвилин.
Подавайте суп зі свіжою зеленню і сметаною. Смачного!