Буряковий салат з чорносливом і грецькими горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Буряковий салат з буряка з чорносливом і грецькими горіхами, заправлений майонезом, є одним з традиційних салатів сучасної української кухні. Якщо любите буряк - салат вам сподобається.
Буряковий салат з буряка з чорносливом і грецькими горіхами - одне з небагатьох українських страв, в яких буряк фігурує як головний інгредієнт. Оскільки буряк - овоч специфічний і не всім подобаються, буряковий салат з чорносливом і грецькими горіхами теж виходить на любителя. Однак якщо ви, як і я, буряк в салатах дуже любите, то цей буряковий салат вам обов'язково сподобається. Ділюся рецептом.
- Буряк свіжий - 700 грам
- Чорнослив - 8 штук
- Грецькі горіхи (порубати) - 3 Ст. Ложки
- Цибулина - 1 штука
- Майонез - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - - За смаком
Підготувати інгредієнти: кількість чорносливу і волоських горіхів можна варіювати за смаком, а також ви можете використовувати суміш майонезу зі сметаною, а не тільки майонез, якщо вам так подобається більше.
Буряк відварити до готовності і остудити до кімнатної температури.
Чорнослив на 10 хвилин заливаємо окропом, щоб він став більш м'яким.
Буряк тим часом необхідно крупно натерти.
Цибулю дрібно нарізаємо і додаємо до буряка.
Чорнослив нарізаємо - не дуже дрібно, приблизно на чотири частини кожен.
Додаємо чорнослив до буряка і цибулі.
Волоський горіх необхідно нарубати (не дуже дрібно).
Волоський горіх теж додаємо в салат. Перемішуємо.
Залишається посолити салат і заправити його майонезом (або сумішшю майонезу і сметани).
Готово!