Солодкий салат з чорносливом і грецькими горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Чи любите ви є солодкі салати? мені, наприклад, вони подобаються не менше ситних. Майже на кожне свято я готую фруктове асорті, але іноді роблю нове поєднання. Саме так вийшло це блюдо.
Любителі солодкого і в той же час корисного точно оцінять мій варіант. Обов'язково запишіть собі, як приготувати салат з чорносливом і грецькими горіхами. Цей десерт можна красиво подати в креманках, укладаючи його шарами, а зверху його можна прикрасити на ваш смак.
- Чорнослив - 100 грам
- Волоський горіх - 50 грам
- Ванільний цукор - 15 грам
- Цукрова пудра - 70 грам
- Вершки 33% - 200 мілілітрів
- Яблуко - 2 штуки
- Лимон - 1 штука
- Цукор - 2 Ст. Ложки
Чорнослив з ложкою звичайного цукру і водою проваріть 6 хвилин до м'якості. Потім воду злийте, а сухофрукт остудіть і наріжте соломкою.
З яблук зніміть шкірку. Наріжте фрукт невеликий соломкою. Додайте цукор, що залишився і вичавити сік лимона. Перемішайте. Залиште яблука на пару хвилин.
Подрібнений волоський горіх обсмажте на сухій сковороді 5 хвилин, помішуючи.
Холодні вершки збийте міксером, постійно підсипаючи пудру і ванільний цукор.
Викладіть салат шарами, змащуючи їх вершками. Зверху посипте горішками. Приємною дегустації, sladkoezhki!