Шоколадний пиріг на кефірі (швидко і смачно)
(покроковий рецепт з фото)
Випікати на кефірі - одне задоволення. На моєму досвіді скажу, що завжди виходить м'яке, пишне тісто, з яким легко працювати. Розповім, як приготувати пиріг на кефірі швидко і смачно.
Оскільки зараз сезон малини, вирішила використовувати її для випічки. Пиріг смачний і простий, всі продукти для нього доступні. Пиріг не потрібно наполягати, відразу після замісу його потрібно випікати. Можете прикрасити пиріг свіжими ягодами малини або полити шоколадною глазур'ю. Пробуйте!
- Борошно - 1, 5 склянки
- Цукор - 3/4 склянки
- Какао - 3/4 склянки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Кефір - 1 Склянка
- Соняшникова олія - 0, 5 склянки
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
- Малина - 0, 5-07 кілограма
- Цукрова пудра - За смаком
1
Змішайте пшеничне борошно (може знадобитися трохи більше), какао, сіль і соду.
2
В іншій мисці змішайте кефір, рослинне масло без запаху, ванільний екстракт.
3
До сухих інгредієнтів введіть мокрі і замісіть тісто.
4
Форму для випікання застеліть пергаментом, вилийте тісто і відправте в розігріту до 170 градусів духовку на 25-35 хвилин.
5
Дістаньте форму і залиште на 5-10 хвилин, потім видаліть пиріг з форми і розріжте на 2 коржа.
6
Свіжу малину вимийте і перетріть через сито, потім змастіть коржі і викладіть один на одного.
7
Прикрасьте торт цукровою пудрою і ягідками малини, смачного!