Паста з овочевим рагу
(покроковий рецепт з фото)
Паста з овочевим рагу - блюдо універсальне, швидке і просте. Можна використовувати будь-яку пасту, в тому числі і спагетті. Овочі вибирайте до смаку і по сезону. Приступаємо? дивіться, як приготувати.
Цей рецепт - вегетаріанський, але за бажанням, блюдо можна доповнити м'ясним соусом. Варіантів пасти з овочами дуже багато. А взимку можна використовувати заготовки: овочеве соте, овочеві заправки або відповідні овочеві салати. Їх можна відразу додати в гарячу пасту (вже з вершковим маслом) або попередньо підігріти на сковороді і змішати з макаронами.
- Паста будь-яка - 360 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Стебло селери - 1 штука
- Баклажани - 200 грам
- Помідори - 200 грам
- Кабачки - 200 грам
- Перець болгарський солодкий - 200 грам
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Базилік - 1 пучок
- Масло оливкове - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Всі овочі почистіть, промийте. Наріжте середніми кубиками баклажани, кабачки і солодкий перець.
2. Селера, морква і цибуля наріжте дрібними кубиками і обсмажте їх протягом десяти хвилин в невеликій кількості оливкової олії в глибокій сковороді.
3. У сковороду додайте баклажани, кабачки, солодкий перець, сіль, чорний перець і томатну пасту, розведену в ½ склянки води. Готуйте овочі ще 10 хвилин.
4. Окремо наріжте помідори, додайте сіль, перець, базилік, трохи оливкового масла і перемішайте.
5. Додайте заправлені помідори до овочів, перемішайте і зніміть сковороду з плити.
6. Приготуйте пасту "аль денте", згідно з інструкцією на упаковці, і змішайте з овочевим рагу.
7. Подайте блюдо гарячим, по бажанню, посипте пасту тертим сиром.