Морський окунь з овочевим рагу
(покроковий рецепт з фото)
Відмінне поєднання овочів і білої риби. Таке блюдо можна подавати на обід або на вечерю. Обов'язково зробіть таке і ви, підкажу рецепт, як приготувати морського окуня з овочевим рагу.
Оскільки біла риба добре поєднується з різними овочами, тут обмежень немає, використовуйте ті, що є у вас вдома. Рибку варто почистити і филировать, а якщо не охота возитися з нею, купите відразу готове філе. Час приготування залежить від обраних овочів. Подавайте рагу гарячим, з скибочками білого хліба.
- Оливкова олія - 1/3 склянки
- Морква - 1 штука
- Цибулина - 1-2 штук
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сіль - За смаком
- Біле вино - 150 мілілітрів
- Томати - 800 грам
- Вода - 1 Склянка
- Морський окунь - 300 грам
- Петрушка - 4-6 штук
1. Очистіть овочі, наріжте кубиками морква, цибулину, тонкими пластинками часник. У каструлі розігрійте олію і викладіть овочі, обсмажуйте їх 3-5 хвилин до м'якості.
2. Увімкніть вогонь на максимум і влийте вино, соскребите зі стінок і дна, готуйте близько 5-10 хвилин до випаровування рідини. Очистіть шкірку з помідорів і наріжте їх шматочками, викладіть в каструлю, додайте пластівці червоного перцю, сіль, воду. Після закипання тушкуйте все 18-20 хвилин на середньому вогні.
3. Наріжте рибу великими шматочками, посоліть і поперчіть її з двох сторін, викладіть в каструлю до овочів. Накрийте кришкою і готуйте ще 5-7 хвилин.
4. Подавайте готову страву з шматочками білого хліба відразу після приготування, прикрасивши його дрібно рубаною петрушкою.