Паста з лимоном і вершками
(покроковий рецепт з фото)
Італійська паста з лимоном і вершками - так звана «комфортна їжа», яка не вимагає складних інгредієнтів, готується швидко і просто. Дивіться, як приготувати, у вас все вийде.
Готувати таку пасту можна і взимку, і влітку. Блюдо готується дуже швидко, його потрібно подавати на стіл тільки гарячим, посипавши обсмаженої у вершковому маслі сухарной крихтою або дрібно нарізаною петрушкою.
- Спагеті - 400 грам (або talyolini)
- Лимон - 1 штука
- Вершки - 200 мілілітрів
- Вершкове масло - 30 грам
- Петрушка свіжа - 1 штука (гілочка)
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Підготуйте всі необхідні продукти. Виберіть довгу пасту з яєчного тіста або з твердої борошна. З лимона акуратно зніміть дрібної теркою жовту цедру, не зачіпаючи гіркий білий шар.
2. У киплячій підсоленій воді відваріть пасту по інструкції на упаковці. Одночасно у великій сковороді розтопіть на слабкому вогні вершкове масло, додайте терту лимонну цедру. Пасту процідіть і викладіть на сковороду.
3. Додайте вершки, 1 склянка води, в якій варилися макарони, все перемішайте і прогрійте до випаровування зайвої рідини.
4. Подайте пасту з лимоном і вершками гарячої, посипавши нарізаною петрушкою і свіжомеленим чорним перцем. Смачного!