Паста з шинкою і лимоном
(покроковий рецепт з фото)
Дуже люблю пасту з різними соусами, є, де розгулятися: рецептів - море! І часу такі страви займають мало, що важливо. Покажу, як приготувати таку страву, як паста з шинкою і лимоном.
Тальятелле з шинкою і лимоном виходять ситними і ніжними на смак, з ненав'язливим ароматом цитрусових. Відмінне блюдо для любителів італійської кухні і особливо - пасти!
- Тальятелле - 250 грам
- Шинка - 50 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Вершки - 100 мілілітрів
- Лимон - 1/2 штуки
- Пармезан - 40 грам
- Сіль - За смаком
1. Поставте кип'ятитися солону воду для пасти. Натріть сир і наріжте шинку.
2. Натріть цедру лимона і вичавіть лимонний сік.
3. Розтопити вершкове масло у великій сковороді.
4. У сковороду влийте вершки, сік лимона, додайте тертий сир і нагрівайте на слабкому вогні, поки сир не почне плавитися.
5. Готову пасту (аль денте) штам, викладіть в сковороду і перемішайте.
6. Додайте шинку, терту цедру лимона і швидко перемішайте все разом. Додати сіль за смаком, якщо необхідно.
7. Подайте гарячу пасту з шинкою і лимоном відразу ж. Смачного!