Паста з шинкою і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Дуже простий і доступний кожному кулінарові рецепт приготування страви за мотивами італійської кухні. Паста з шинкою і грибами - відмінне блюдо для сімейного обіду або навіть для романтичної вечері.
Хочете швидко приготувати смачну і майже ресторанне блюдо на обід або вечерю? Пропоную вам скористатися цим простим рецептом і створити блюдо за мотивами італійської кухні. З приготуванням впорається навіть початківець кулінар. Смачне, ніжне і ситне блюдо сподобається всім вашим домочадцям. Рецепт, який підкаже, як приготувати пасту з шинкою і грибами, перед вами, обов'язково приготуйте це блюдо!
- Макаронні вироби - 300 грам (спагетті, фетуцини або фарфалле)
- Печериці - 250-300 грам
- Шинка - 200-250 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Крем - 150 грам
- Сіль, перець - За смаком
Поставимо на плиту каструлю з водою для варіння пасти, а поки займемося іншими інгредієнтами. Гриби ретельно промиємо, по можливості максимально обсушити і наріжемо пластинками.
Почистимо цибулину і дрібно нашаткувати.
Шинку нарізаємо як подобається: можна соломкою, можна кубиками.
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і викладаємо в неї цибулю. Обсмажуємо на вогні трохи більше середнього хвилини 3-4.
Потім додамо до цибулі гриби і обсмажуємо помішуючи до випаровування рідини.
Відправляємо до грибів шинку. І обсмажуємо хвилин 5-7. Не забуваємо перемішувати.
Вода в каструлі вже закипіла? Солимо і варимо пасту по інструкції на упаковці. А на сковороду додаємо сметану і зменшуємо вогонь до мінімуму. Нехай покипить, а потім спробуємо на сіль. Якщо треба, додамо за смаком.
Відварену пасту відкидаємо на друшляк, нехай стече вся рідина. Ну а далі можна додати вміст сковороди в каструлю з пастою і перемішати. А можна розкласти пасту по тарілках і зверху викласти шинку з грибами і ніжним соусом.
Прикрасьте пасту листочками базиліку - і приємного апетиту!