Паста з кальмарами в вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Любіть морепродукти і спагетті? Тоді дізнайтеся як приготувати пасту з кальмарами в вершковому соусі. Це дуже ніжне і ситне блюдо для вишуканого вечері або обіду. Кальмар виходить дуже м'яким.
Якщо говорити про сорт сиру для цієї страви, то ідеальний вибір - це пармезан. Крім того, сюди непогано підійде чеддер. Але в цілому на пасту можна натерти будь твердий сир.
За бажанням в соус можна додати трохи солодкої паприки. Це додасть страві ніжний рожевий відтінок і трохи додаткової гостроти.
- Спагеті - 200 грам
- Кальмари - 2 штуки
- Вершки - 100 мілілітрів
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сир - 100 грам
- Вершкове масло - 20 грам
- Мускатний горіх - 1 щіпка
Закип'ятіть воду в каструльці і помістіть туди спагетті. Відваріть спагетті до готовності. Час приготування дивіться на упаковці. Щоб макарони НЕ злиплися, додайте в воду ложку рослинної олії.
Тушки кальмарів вимийте і висушіть паперовим рушником. Вичистіть всі нутрощі і прожилки. Розріжте кальмарів на кільця або півкільця.
Ріпчасту цибулю позбавте від лушпиння і наріжте його дрібними шматочками. На вершковому маслі обсмажити цибулю до прозорого стану. У цю ж сковороду додайте вершки і сметану. У цей соус додайте дрібку мускатного горіха, сіль і перець за смаком. Тепер в цей соус покладіть кальмари і протушкувати його п'ять хвилин.
Відварену пасту викладіть в тарілки. Зверху викладіть кальмара і налийте вершковий соус. Сир натріть на крупній тертці і посипте на гарячу пасту з соусом.