Паска з курагою
(покроковий рецепт з фото)
За цим рецептом завжди готувала паски моя мама, але вона готувала їх з родзинками, так само до недавнього часу робила і я, але вирішила урізноманітнити цей рецепт і приготувати паску з курагою.
Паски за цим рецептом завжди виходять смачними, ароматними і повітряними. Ще не було такого, щоб паски або НЕ пропеклися, або впали в процесі випікання. За бажанням в випічку можна додати не тільки курагу, але і родзинки, цукати, горіхи.
- Молоко - 250 мілілітрів
- Яйця - 2 штуки
- Дріжджі пресовані - 25 грам
- Вершкове масло - 80-100 грам
- Борошно - 600 грам (скільки візьме тісто)
- Цукор - 2/3 склянки
- Чорнослив - 100 грам
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Всі продукти повинні бути однаковою, кімнатної температури.
Молоко підігрійте до температури приблизно 30-32 ступеня, додайте в нього 1 ст. Ложку цукру і розчиніть в ньому дріжджі. Залиште на 10-15 хвилин, щоб на поверхні утворилася пінна шапочка.
Яйця з'єднайте з цукром.
Перемішайте віночком до однорідного стану.
Тим часом з'явилася дріжджова шапочка, значить, дріжджі почали діяти і можна продовжувати з ними працювати.
Додайте до дріжджовий суміші яйця з цукром, туди ж відправте розтоплене вершкове масло. Розмішайте.
Поступово додавайте просіяне борошно і розмішуйте її в тесті.
Наріжте середніми шматочками промиту і обсушену курагу.
Коли тісто стане досить густим, але його ще можна буде розмішувати ложкою, відправте в нього курагу і розмішайте. Далі знову продовжуйте додавати борошно.
Коли місити в мисці стане складно, перекладіть тісто на робочу поверхню і замісити тісто руками, щоб тісто не липло до рук, але в той же час залишилося м'яким і ніжним. Якщо ви бачите, що муки додали багато, а тісто продовжує липнути до рук, змастіть руки рослинною олією. Готове тісто перекладіть у велику миску, накрийте чистим рушником і поставте в тепле місце на 1 час.
Через годину обомніте тісто і залиште його ще на 40-60 хвилин.
В результаті тісто збільшилося в об'ємі в 3 рази.
Знову обомніте тісто і розділіть на частини. Для випікання пасок я використовую паперові форми і закладаю тісто приблизно на 1/3 обсягу форми. У мене вийшло 1 велика і 3 маленькі формочки.
Залиште тісто в формах в теплому місці на 10-15 хвилин, щоб воно втретє піднялося. Тим часом включіть її розігріватися до 170-180 градусів.
Надішліть паски в духовку і випікайте протягом 30-50 хвилин, в залежності від розміру форм. Готовність пасок перевіряйте дерев'яною шпажкою, просто проколіть паску до середини, якщо на шпазі не залишиться тіста, значить, паска готова.
Помадку приготуйте будь-яку, на свій смак. У мене швидка білкова глазур.
Коли паски трохи охолонуть, змастіть їх глазур'ю і прикрасьте за смаком. Гарного свята!