Яловичина з курагою
(покроковий рецепт з фото)
Приголомшливий запах смажиться м'яса в оточенні аромату вина, сухофруктів і спецій наповнить не тільки вашу квартиру, але і весь під'їзд. Хороший варіант на головне блюдо святкового столу.
Для того щоб приготувати головне блюдо святкового столу, яловичину з курагою, особливі старання не потрібні. Основний час займає гасіння без вашої участі. З стравою впорається навіть починаюча господиня. При наявності хорошої яловичини, а також білого вина, волоських горіхів, сухофруктів, трав і зелені ви приготуєте приголомшливе блюдо і затьмарте своєю майстерністю навіть гуру кулінарії. Тільки ризикніть.
- Яловичина - 600 грам
- Чорнослив - 50 грам
- Чорнослив - 50 грам
- Грецькі горіхи - 50 грам
- Цибуля - 1 грам
- Часник - 1 зубчик
- Вино біле напівсолодке - 300 мілілітрів
- Зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
- Червоний перець - За смаком
- Прованські трави - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
1. Перед тим як приготувати яловичину з курагою, розставте всі: м'ясо, зелень і спеції на столі. Ці інгредієнти зараз знадобляться. М'ясо очистите від пліви, промийте під проточною водою, поріжте на невеликі кубики.
2. Сухофрукти наріжте на смужки. Горіхи відокремте від мембран і наріжте соломкою.
3. Цибулю очистіть від шкірки, наріжте на шматочки дуже маленькою величини.
4. Розігрійте сковороду, налийте рослинне масло. Обсмажте м'ясо до того стану, щоб випарувався весь сік і воно не почало трохи золотитися. Додайте в м'ясо цибулю і продовжуйте смажити.
5. Продукти посоліть, додайте перець і провансальські трави. Перемішайте. В готуються м'ясо покладіть сухофрукти і волоські горіхи. Додайте половину від приготованого часнику і вино. Зменшіть вогонь. Гасіть не менше 15 хвилин. Всипте залишки часнику і нарізаний кріп. Продовжуйте тушкувати до готовності м'яса. Подавайте з рисом. Зверху красиво прикрасьте зеленню.