Паштет з свинини
(покроковий рецепт з фото)
Це прекрасний варіант закуски. Сьогодні я розповім, як приготувати паштет з свинини, точніше, зі свинячої печінки. Не будемо довго затягувати і відразу ж приступимо до процесу приготування цієї страви.
Як виявляється, приготувати паштет зі свинячої печінки досить просто. Паштет воістину виходить шалено ніжним і ароматним за рахунок попереднього замочування основного інгредієнта і достатку спецій. Прекрасно підійде для бутербродів з ранку або на святковий стіл. Обов'язково випробуйте рецепт дому та діліться результатами в коментарях
- Свиняча печінка - 1 кілограм
- Цибуля, морква - по 1 Штука
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Лавровий лист, чорний перець горошком - по 2-3 Штук
- Коньяк - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 100 грам
- Сіль, перець, мускатний горіх - За смаком
Почнемо з етапу підготовки. Для початку промиваємо печінку під водою і нарізаємо її на шматочки, потім замочуємо її в молоці на 2-3 годину. Ріпчасту цибулю і моркву очищаємо від шкірки, нарізаємо і тушкуємо на олії до золотистого. Додаємо шматочки печінки і спеції. Накриваємо кришкою і тушкуємо все разом протягом 15-20 хвилин з сіллю.
Отриману масу охолоджуємо природним шляхом, потім кілька разів пропускаємо її через м'ясорубку. Важливо домогтися необхідної ніжної консистенції.
У паштет додаємо перець, мускатний горіх і коньяк і все гарненько збиваємо блендером. Паштет зі свинячої печінки готовий, смачного!