Паштет з печінки курки
(покроковий рецепт з фото)
Хочете навчитися робити натуральний паштет в домашніх умовах? Немає нічого простіше! Мінімум інгредієнтів і клопоту, а в результаті - апетитна, смачна і ситна закуска виявиться на вашому столі.
Перед вами досить простий спосіб, як приготувати паштет з печінки курки. Він виходить дуже ніжним, але при цьому досить щільної консистенції. При бажанні ви можете використовувати не тільки цибулю з морквою, але і улюблені спеції. Такий паштет відмінно підійде як на кожен день, так і в якості закуски на святковий стіл. Його можна подавати до столу в тарталетках, еклер, на крекерах або просто на скибочках хліба.
- Печінка куряча - 800 грам
- Цибулина - 1-2 штук
- Морква - 1-2 штук
- Вершкове масло - 120 грам
- Коньяк - 1-2 Ст. Ложок (по бажанню)
- Сіль і перець - За смаком
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
1. На сковороду відправте трохи рослинного масла, розігрійте його. Очистіть і наріжте цибулю, викладіть його на сковороду і обсмажте до прозорості.
2. Очистіть і натріть на тертці моркву. Вона додасть паштету не тільки колір, але і легку нотку солодощі.
3. Смажте овочі хвилин 10, періодично помішуючи їх. Після додайте вимиту і обсушену печінку.
4. Посоліть і поперчіть за смаком, додайте трохи мускатного горіха. Смажте, помішуючи, на середньому вогні. Після зніміть сковороду і остудіть її вміст.
5. Для приготування паштету можна використовувати м'ясорубку або блендер, наприклад (від того, що саме ви візьмете, залежить і кінцева консистенція). Подрібніть печінка з овочами, додайте вершкове масло.
6. Якщо паштет їстимуть тільки дорослі, рекомендую додати в нього трохи коньяку.
7. От і все, залишилося тільки ще раз ретельно перемішати, за бажанням додати ще сіль або перець. Надішліть паштет в холодильник на пару годин, щоб він настоявся.
Смачного!
Смачного!