Рецепт Паштет з печінки курки фото

Паштет з печінки курки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка , Куряча печінка
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Паштети
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Хочете навчитися робити натуральний паштет в домашніх умовах? Немає нічого простіше! Мінімум інгредієнтів і клопоту, а в результаті - апетитна, смачна і ситна закуска виявиться на вашому столі.

Опис приготування:

Перед вами досить простий спосіб, як приготувати паштет з печінки курки. Він виходить дуже ніжним, але при цьому досить щільної консистенції. При бажанні ви можете використовувати не тільки цибулю з морквою, але і улюблені спеції. Такий паштет відмінно підійде як на кожен день, так і в якості закуски на святковий стіл. Його можна подавати до столу в тарталетках, еклер, на крекерах або просто на скибочках хліба.

  • Печінка куряча - 800 грам
  • Цибулина - 1-2 штук
  • Морква - 1-2 штук
  • Вершкове масло - 120 грам
  • Коньяк - 1-2 Ст. Ложок (по бажанню)
  • Сіль і перець - За смаком
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
паштет з печінки курки - фото крок 1
1. На сковороду відправте трохи рослинного масла, розігрійте його. Очистіть і наріжте цибулю, викладіть його на сковороду і обсмажте до прозорості.
паштет з печінки курки - фото крок 2
2. Очистіть і натріть на тертці моркву. Вона додасть паштету не тільки колір, але і легку нотку солодощі.
паштет з печінки курки - фото крок 3
3. Смажте овочі хвилин 10, періодично помішуючи їх. Після додайте вимиту і обсушену печінку.
паштет з печінки курки - фото крок 4
4. Посоліть і поперчіть за смаком, додайте трохи мускатного горіха. Смажте, помішуючи, на середньому вогні. Після зніміть сковороду і остудіть її вміст.
паштет з печінки курки - фото крок 5
5. Для приготування паштету можна використовувати м'ясорубку або блендер, наприклад (від того, що саме ви візьмете, залежить і кінцева консистенція). Подрібніть печінка з овочами, додайте вершкове масло.
паштет з печінки курки - фото крок 6
6. Якщо паштет їстимуть тільки дорослі, рекомендую додати в нього трохи коньяку.
паштет з печінки курки - фото крок 7
7. От і все, залишилося тільки ще раз ретельно перемішати, за бажанням додати ще сіль або перець. Надішліть паштет в холодильник на пару годин, щоб він настоявся.
Смачного!

Схожі рецепти