Курячий паштет з печінки
(покроковий рецепт з фото)
Навіщо купувати в магазині паштет, який незрозуміло з чого виготовлений, якщо можна зробити його самостійно і бути впевненим в його якості? раджу рецепт, як приготувати курячий паштет з печінки.
Курячий паштет виходить дуже ніжним і смачним. Можна приготувати традиційний варіант з цибулею і морквою, а можна додати і інших овочів, (наприклад, перець або зелень), які додадуть більше цікавий смак. Також блюдо готують з додаванням гірчиці і різних спецій. Паштет подають з скибочками хліба, з тостами, krekerami або tartaletkami.
- Печінка куряча - 0, 8 кілограма
- Цибулина - 2 штуки
- Морквина - 2 штуки
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль - За смаком
1. Якщо печінка заморожена, то розморожуємо її. Ретельно миємо й видаляємо згустки крові або неприємні жилки, нарізаємо печінку великими шматками і відправляємо на сковороду з додаванням соняшникової олії.
2. Лук і моркву чистимо і моєму, нарізаємо їх шматочками середнього розміру і відправляємо до печінки, коли та придбала невелику корочку. Солимо і додаємо трохи води, тушкуємо на слабкому вогні під закритою кришкою 15-20 хвилин.
3. Готову печінку знімаємо з вогню, трохи охолоджуємо і подрібнюємо через м'ясорубку або блендером. Додаємо трохи масла і водички, в якій вона тушілась, щоб вийшла ніжна консистенція.
4. Відправляємо печінку ненадовго в холодильник, а потім подаємо з бутербродами.