Паштет з печінки і грибів
(покроковий рецепт з фото)
Усе, що якісно зроблено з субродуктов, мій чоловік обожнює. Тому паштети у нас в пошані. І ніколи магазинні варіанти не зрівняються з домашніми. Перевірте це за допомогою даного рецепта.
Звичайно, блюдо відніме у вас і час, і сили, але результат того вартий. Тим більше, що ви можете підготувати закуску про запас. Вона буде зберігатися у вас в холодильнику близько тижня під щільно закритою кришкою. Думаю, вам буде цікаво дізнатися про те, як приготувати паштет з печінки і грибів. Він виходить ніжним і тане в роті.
- Печінка яловича - 1 кілограм
- Вершкове масло - 30 грам
- Вершки - 200 мілілітрів
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Гриби білі - 1 кілограм
- Сіль - 1 Чайна ложка
1. Наріжте середніми шматочками печінку і цибулю.
2. Потім викладіть їх в форму для випічки. Засипте частиною солі і додайте 10 г масла.
3. Запікайте інгредієнти 15 хвилин при 180 градусах в духовці.
4. Потім в форму влийте вершки і поверніть її в духовку при цих же градусах ще на 10 хвилин.
5. Поки займіться грибами. Промийте їх і наріжте.
6. Далі перекладіть їх на суху сковороду на середній вогонь. Дочекайтеся, поки не почне виділятися вода.
7. Помішуючи, готуйте гриби, поки рідина не випарується.
8. У цей час уже приготувалася печінку. Перекладіть її в міксер разом з вершками і цибулею. Додайте масло, що залишилося.
9. Збийте суміш до єдиної консистенції.
10. Потім готові гриби без рідини перемішайте з отриманою масою.
11. Отриману суміш знову відправте в духовку (тепер на 25 хвилин).
12. Готовий паштет остудіть, а потім зберігайте в холодильнику. Смачного!