Рецепт Паштет із сьомги з креветками фото

Паштет із сьомги з креветками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Креветки , Морепродукти , Сьомга
Вегетаріанське харчування
На обід , На святковий стіл
Паштети
Час приготування: 40 хв.

Рецепт приготування паштету з сьомги з креветками. Такий паштет добре приготувати на святковий стіл. З ним можна робити бутерброди або начинити профітролі і тарталетки.

Кількість порцій: 12
  • Кріп - 5 грам
  • Креветки королівські - 20 штук
  • Розмарин - 1 штука
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Перець мелений білий - 0, 25 чайних ложки
  • Чебрець - 5 грам
  • Філе сьомги (лосося, форелі, з, нерки) - 600 грам
  • Лимонний сік - 5 мілілітрів
  • Маскарпоне - 200 грам
паштет із сьомги з креветками - фото крок 1
1. В першу чергу очищаємо креветки. Якщо Ви використовуєте заморожені креветки, то їм попередньо треба дати відтанути.
паштет із сьомги з креветками - фото крок 2
2. Тепер треба поперчити і підсолити філе сьомги, на невеликому вогні з обох сторін обсмажуємо. На сковороду одночасно кладемо гілочки розмарину і чебрецю для аромату.
паштет із сьомги з креветками - фото крок 3
3. Коли буде готова риба (риби не перетримувати! ), даємо трохи охолонути, і перекладаємо в блендер. Потім подрібнюємо її до стану пюре.
паштет із сьомги з креветками - фото крок 4
4. У пюре додаємо дрібно нарізаного кропу і маскарпоне. Все ретельно перемішуємо. Креязикай і особливу ніжність додасть додавання в паштет сиру.
паштет із сьомги з креветками - фото крок 5
5. Креветки обсмажуємо до тих пір, поки вони не змінять свій колір, приблизно хвилини три-чотири. Потім креветки нарізаємо шматочками і додаємо в паштет. Залишимо кілька штучок на прикрасу. В паштет можна буде додати сік лайма чи лимона.
паштет із сьомги з креветками - фото крок 6
6. Прикрашаємо наше блюдо. Паштет подавати охолодженим.

Схожі рецепти