Паштет із сьомги з креветками
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування паштету з сьомги з креветками. Такий паштет добре приготувати на святковий стіл. З ним можна робити бутерброди або начинити профітролі і тарталетки.
Кількість порцій: 12
- Кріп - 5 грам
- Креветки королівські - 20 штук
- Розмарин - 1 штука
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець мелений білий - 0, 25 чайних ложки
- Чебрець - 5 грам
- Філе сьомги (лосося, форелі, з, нерки) - 600 грам
- Лимонний сік - 5 мілілітрів
- Маскарпоне - 200 грам
1. В першу чергу очищаємо креветки. Якщо Ви використовуєте заморожені креветки, то їм попередньо треба дати відтанути.
2. Тепер треба поперчити і підсолити філе сьомги, на невеликому вогні з обох сторін обсмажуємо. На сковороду одночасно кладемо гілочки розмарину і чебрецю для аромату.
3. Коли буде готова риба (риби не перетримувати! ), даємо трохи охолонути, і перекладаємо в блендер. Потім подрібнюємо її до стану пюре.
4. У пюре додаємо дрібно нарізаного кропу і маскарпоне. Все ретельно перемішуємо. Креязикай і особливу ніжність додасть додавання в паштет сиру.
5. Креветки обсмажуємо до тих пір, поки вони не змінять свій колір, приблизно хвилини три-чотири. Потім креветки нарізаємо шматочками і додаємо в паштет. Залишимо кілька штучок на прикрасу. В паштет можна буде додати сік лайма чи лимона.
6. Прикрашаємо наше блюдо. Паштет подавати охолодженим.