Пармеджано з баклажанів
(покроковий рецепт з фото)
Пармеджано з баклажанів - традиційне блюдо італійського регіону Парма з римується назвою і запаморочливим смаком. Ділюся рецептом приготування.
Пармеджано з баклажанів - типово італійське блюдо як в плані інгредієнтів, так і в плані смаку, тому якщо вам подобається італійська кухня як така - це блюдо вам теж виразно припаде до душі. Подається це блюдо як гарячим, так і холодним, проте особисто мені більше подобається гарячий варіант, коли сир ще тільки-тільки розплавився і блюдо "дихає" . Подавати потрібно на зразок лазаньї - нарізати на квадратні шматочки і подавати. Добре apetitto!
- Баклажан - 2 штуки
- Помідори - 500 грам
- Помідори черрі - 100 грам
- Часник - 3 зубчики
- Борошно - 1 Склянка
- Яйця - 3 штуки
- Пармезан - 50 грам
- Сир моцарела - 300 грам
- Соняшникова олія - 50 мілілітрів
- Базилік - 2 чайних ложки
- Сіль, чорний перець - - За смаком
Спершу займаємося з баклажанами. Очищаємо від шкірки, нарізаємо на напівкружечками, з 15 хвилин замочуємо у воді, потім дістаємо, обмакиваем спершу в борошні, потім у збитому яйці, і обсмажуємо на олії до золотистої скоринки.
В іншій сковороді 5 хвилин обсмажуємо дрібно нарізаний часник, потім додаємо до нього кубиками нарізані помідори й тушкуємо ще 15 хвилин. В кінці додаємо сіль, перець і базилік.
Беремо форму для випікання, стелимо її пергаментом і змащуємо маслом. Викладаємо шар томатного соусу зі сковороди, шар баклажанів, шар тертого сиру і шар моцарели. Випікаємо 15 хвилин при температурі 170 градусів. Готово!