Рецепт Пармеджано з баклажанів фото

Пармеджано з баклажанів
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Овочі, Баклажан
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Пармеджано з баклажанів - традиційне блюдо італійського регіону Парма з римується назвою і запаморочливим смаком. Ділюся рецептом приготування.

Пармеджано з баклажанів - типово італійське блюдо як в плані інгредієнтів, так і в плані смаку, тому якщо вам подобається італійська кухня як така - це блюдо вам теж виразно припаде до душі. Подається це блюдо як гарячим, так і холодним, проте особисто мені більше подобається гарячий варіант, коли сир ще тільки-тільки розплавився і блюдо "дихає" . Подавати потрібно на зразок лазаньї - нарізати на квадратні шматочки і подавати. Добре apetitto!

  • Баклажан - 2 штуки
  • Помідори - 500 грам
  • Помідори черрі - 100 грам
  • Часник - 3 зубчики
  • Борошно - 1 Склянка
  • Яйця - 3 штуки
  • Пармезан - 50 грам
  • Сир моцарела - 300 грам
  • Соняшникова олія - 50 мілілітрів
  • Базилік - 2 чайних ложки
  • Сіль, чорний перець - - За смаком
пармеджано з баклажанів - фото крок 1
Спершу займаємося з баклажанами. Очищаємо від шкірки, нарізаємо на напівкружечками, з 15 хвилин замочуємо у воді, потім дістаємо, обмакиваем спершу в борошні, потім у збитому яйці, і обсмажуємо на олії до золотистої скоринки.
пармеджано з баклажанів - фото крок 2
В іншій сковороді 5 хвилин обсмажуємо дрібно нарізаний часник, потім додаємо до нього кубиками нарізані помідори й тушкуємо ще 15 хвилин. В кінці додаємо сіль, перець і базилік.
пармеджано з баклажанів - фото крок 3
Беремо форму для випікання, стелимо її пергаментом і змащуємо маслом. Викладаємо шар томатного соусу зі сковороди, шар баклажанів, шар тертого сиру і шар моцарели. Випікаємо 15 хвилин при температурі 170 градусів. Готово!

Схожі рецепти