Рецепт Бабагануш з баклажанів фото

Бабагануш з баклажанів
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Овочі , Баклажан
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви
На полуденок , Для дітей
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Бабагануш - це знаменита закуска, поширена в країнах Близького Сходу і Середземномор'я. Рецептів цієї страви безліч, пропоную вам один з них.

Опис приготування:

Приготувати бабагануш дуже просто, Як це зробити, детально розказано в покрокової інструкції. Додавайте спеції та інші інгредієнти на ваш смак, вийде ваш унікальний рецепт.

  • Баклажани - 2-3 штук
  • Часник - 1 зубчик
  • Зіра - 1 Чайна ложка
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Кунжут - 100 грам
  • Оливкова олія - 50 мілілітрів
  • Червоний гострий перець - 1/3 штуки
  • Сіль - 2-3 Щепоток
  • Цукор - 1-2 Щепоток
  • Зелень - 20 грам (петрушка, Braai)
бабагануш з баклажанів - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
бабагануш з баклажанів - фото крок 2
Помийте баклажани, наколи зубочисткою, оберніть фольгою і запікайте в духовці при температурі 150-180 градусів протягом 40-60 хвилин, готові баклажани повинні бути м'якими.
бабагануш з баклажанів - фото крок 3
Для приготування тахини (кунжутної пасти) злегка обсмажте на сухій сковороді кунжут, до появи легкого золотистого кольору.
бабагануш з баклажанів - фото крок 4
Остиглий кунжут перекладіть в блендер і подрібніть.
бабагануш з баклажанів - фото крок 5
Додайте одну столову ложку оливкової олії, не одразу, для а 2-3 рази, продовжуючи змелюють кунжут, готова паста повинна бути гладкою і однорідною.
бабагануш з баклажанів - фото крок 6
Охолодіть спечені баклажани і очистіть їх від шкірки.
бабагануш з баклажанів - фото крок 7
Подрібніть ножем баклажани якомога дрібніше.
бабагануш з баклажанів - фото крок 8
Подрібніть часник, IRU, краще це зробити в ступці з додаванням великої солі.
бабагануш з баклажанів - фото крок 9
Додайте подрібнений часник з зирой до баклажанів.
бабагануш з баклажанів - фото крок 10
Додайте кунжутну пасту.
бабагануш з баклажанів - фото крок 11
Якщо любите погостріше, подрібніть одну третину перчика чилі, зелень петрушки (кінзи), додайте до баклажанів. Додати сіль, додайте за смаком лимонний сік, пару пучок цукру для збалансованості смаку і оливкове масло. Розмішайте.
бабагануш з баклажанів - фото крок 12
Дайте закусці настоятися. Через 2-3 години її можна дегустувати. Це дуже смачно, рекомендую приготувати!

Схожі рецепти