Бабагануш з баклажанів
(покроковий рецепт з фото)
Бабагануш - це знаменита закуска, поширена в країнах Близького Сходу і Середземномор'я. Рецептів цієї страви безліч, пропоную вам один з них.
Приготувати бабагануш дуже просто, Як це зробити, детально розказано в покрокової інструкції. Додавайте спеції та інші інгредієнти на ваш смак, вийде ваш унікальний рецепт.
- Баклажани - 2-3 штук
- Часник - 1 зубчик
- Зіра - 1 Чайна ложка
- Лимон - 0, 5 штуки
- Кунжут - 100 грам
- Оливкова олія - 50 мілілітрів
- Червоний гострий перець - 1/3 штуки
- Сіль - 2-3 Щепоток
- Цукор - 1-2 Щепоток
- Зелень - 20 грам (петрушка, Braai)
Підготуйте інгредієнти.
Помийте баклажани, наколи зубочисткою, оберніть фольгою і запікайте в духовці при температурі 150-180 градусів протягом 40-60 хвилин, готові баклажани повинні бути м'якими.
Для приготування тахини (кунжутної пасти) злегка обсмажте на сухій сковороді кунжут, до появи легкого золотистого кольору.
Остиглий кунжут перекладіть в блендер і подрібніть.
Додайте одну столову ложку оливкової олії, не одразу, для а 2-3 рази, продовжуючи змелюють кунжут, готова паста повинна бути гладкою і однорідною.
Охолодіть спечені баклажани і очистіть їх від шкірки.
Подрібніть ножем баклажани якомога дрібніше.
Подрібніть часник, IRU, краще це зробити в ступці з додаванням великої солі.
Додайте подрібнений часник з зирой до баклажанів.
Додайте кунжутну пасту.
Якщо любите погостріше, подрібніть одну третину перчика чилі, зелень петрушки (кінзи), додайте до баклажанів. Додати сіль, додайте за смаком лимонний сік, пару пучок цукру для збалансованості смаку і оливкове масло. Розмішайте.
Дайте закусці настоятися. Через 2-3 години її можна дегустувати. Це дуже смачно, рекомендую приготувати!