Бекон з баклажанів
(покроковий рецепт з фото)
Це справжній хіт серед веганських рецептів! Тонкі хрусткі скибочки бекону з баклажанів не залишать вас байдужими! Беріть на замітку!
Чи не ручаюсь за повне подібності страви з оригіналом, але яскравий копчений смак рослинного бекону варто того, щоб це спробувати. Ідеально підходить для додавання в бургери і салати. Якщо у вас немає сушарки, баклажани можна запікати в духовці 3-4 години при температурі 60-70 градусів. Томатну пасту і рідкий дим можна замінити на соус барбекю. А тепер, я розповім докладніше, як приготувати бекон з баклажанів.
- Баклажан - 1 штука
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Рідкий дим - 1 Чайна ложка
- Харчові дріжджі - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Часник гранульований - 1/2 чайних ложки
- Копчена паприка - 1/2 чайних ложки
- Топінамбур сироп - 1/2 чайних ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
Помийте баклажан, очистіть його від шкірки. Потім наріжте уздовж на тонкі пластини.
Змішайте всі інші інгредієнти разом.
Промажьте пластини баклажана соусом, залиште маринуватися мінімум на 2 годину.
Викладіть баклажан одним шаром в сушарку, посуха 6-8 годин при мінімальній температурі.
Бекон з баклажанів готовий, смачного!