Пан-хліб
(покроковий рецепт з фото)
"в Табі" - це казахський пшеничний хліб, який випікають з кислого тесту. Для приготування "таба-нана" використовують Толоконов масло. Його можна замінити на оливкова або інше рослинне.
Дивіться, як приготувати "таба-нан" . Традиційно його печуть в тандирі. Сучасна тенденція життя людини не дає можливості дотриматися всіх традиції казахської кухні. Життя не стоїть на місці. Але ми можемо спекти "таба-нан" в духовці.
Також таку випічку робили в двох сковородах. В одну клали сфорязикну корж. Другий сковородою накривали її. Запікали в вугіллі з одного боку, бізнес, перевернув на другую сторону, випікали з іншого боку.
Сучасна духовці пече відразу з усіх боків - і виходить смачно.
Попереджаю: коржик буде м'якою, але зберігати її потрібно в хлібниці або в пакеті. Дуже швидко стає сухою, втрачаючи вологу на повітрі.
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 1 кілограм
- Молоко - 1 Склянка
- Вода - 1 Склянка
- Дріжджі швидкодіючі - 11 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки