Рецепт Пан-хліб фото

Пан-хліб
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Казахська кухня
Борошно , Молочні продукти , Молоко
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На полуденок , На природу , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 15
Час приготування: 3 г. 0 хв.

"в Табі" - це казахський пшеничний хліб, який випікають з кислого тесту. Для приготування"Таба-нана" використовують Толоконов масло. Його можна замінити на оливкова або інше рослинне.

Опис приготування:

Дивіться, як приготувати"Таба-нан" . Традиційно його печуть в тандирі. Сучасна тенденція життя людини не дає можливості дотриматися всіх традиції казахської кухні. Життя не стоїть на місці. Але ми можемо спекти"Таба-нан" в духовці.

Також таку випічку робили в двох сковородах. В одну клали сфорязикну корж. Другий сковородою накривали її. Запікали в вугіллі з одного боку, бізнес, перевернув на другую сторону, випікали з іншого боку.

Сучасна духовці пече відразу з усіх боків - і виходить смачно.

Попереджаю: коржик буде м'якою, але зберігати її потрібно в хлібниці або в пакеті. Дуже швидко стає сухою, втрачаючи вологу на повітрі.

  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Борошно - 1 кілограм
  • Молоко - 1 Склянка
  • Вода - 1 Склянка
  • Дріжджі швидкодіючі - 11 грам
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
пан-хліб - фото крок 1
У миску влийте молоко. Додайте воду і розмішайте. Підігрійте рідину до 30-40 градусів (1 хвилина в мікрохвильовці при повній потужності).
пан-хліб - фото крок 2
Додайте столову ложку солі і стільки ж цукру. Розмішайте. Додайте 11 г сухих дріжджів.
пан-хліб - фото крок 3
Коли дріжджі"прокинуться" , введіть їх в просіяне борошно. Замістити тісто.
пан-хліб - фото крок 4
В самому кінці замести введіть в тісто 2 ст. Ложки Толоконов масла. Замість нього можна взяти рослинна, доступне вам. Зберіть тісто в кулю. Помістіть в миску. Затягніть миску плівкою і дайте тісту піднятися. Як тільки тісто підніметься (1, 5 годину), його слід обмять і знову дати піднятися. Знову обминути.
пан-хліб - фото крок 5
Тісто розділи 3 частини. У нас вийде десь 1, 5 кг сирого тесту. З цієї кількості вийде три досить значні коржі.
пан-хліб - фото крок 6
Порцію тесту скачайте в кулю на присипаної борошном дошці.
пан-хліб - фото крок 7
Кулачком виконайте в центрі поглиблення. Пальцями рук розподіліть тісто від краю до центру, щоб вийшла ось така коржик з бортиками. Качалку використовувати не можна.
пан-хліб - фото крок 8
Пальцями рук зробіть защипи бортиків. Отримайте ось такий гарний малюнок. Центр коржі наколи виделкою.
пан-хліб - фото крок 9
Розігрійте духовку до 200 градусів. Випікайте"Таба-нан" в духовці 15 хвилин. Рум'яний"Таба-нан" дістаньте і накрийте рушником.

Схожі рецепти