Палички з печінкою
(покроковий рецепт з фото)
Просте, але ситне і дуже смачна страва. Любителям печінки неодмінно рекомендую спробувати. Відмінне різноманітність повсякденного меню.
Пропоную вам спробувати приготувати галушки з печінкою. Тісто замішується на кефірі, з додаванням яєць і масла. Галушки виходять ніжні, м'які, а в поєднанні з печінкою виходить не тільки ситне і бюджетне, але і смачна страва. Печінку можна взяти будь-яку, у мене ніжна куряча. Можна приготувати печінку з курячими сердечками або з різними овочами на ваш розсуд. Спробуйте!
- Кефір - 200 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Вершкове масло - 70 грам
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 2-3 склянок
- Часник - 2 зубчики
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Печінка - 450 грам
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
У глибоку миску насипте 2 склянки борошна і 0, 5 ç.l. Солі.
Додайте кефір і яйце.
Перемішайте і додайте рослинне масло.
Потім якщо необхідно, підсипаючи ще муку, замісіть м'яке, НЕ липнуче до рук тісто. Накрийте тісто поки чистим рушником. Приготовим начинку.
Печінка промийте та відваріть в киплячій воді протягом 10 хвилин.
Готову печінку остудіть, після чого перейдіть через м'ясорубку.
Тісто розділи 4 частини. Кожну частину обваляйте в борошні і розкачати ковбаскою. Потім наріжте ковбаску на невеликі шматочки. Кожен шматочок притисніть по центру пальцем, щоб вийшла ямка. Розмір галушок може бути будь-який на ваш розсуд, мені подобається розміром з велику черешню. Враховуйте, що тісто ще збільшиться при варінні.
Відваріть готові галушки в киплячій підсоленій воді в залежності від розміру протягом 5-10 хвилин.
Цибуля наріжте кубиками і обсмажте на вершковому маслі до м'якості.
З галушок злийте воду і додайте їх на сковороду до цибулі. Обсмажте все разом протягом 5 хвилин.
Додайте печінку і подрібнений ножем часник. Якщо необхідно, додайте за смаком сіль і чорний мелений перець.
Прогрійте все разом ще близько 5 хвилин. Галушки з печінкою готові.
Смачного!