Рецепт Пахлава на кефірі фото

Пахлава на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
Тісто , Борошно , Молочні продукти , Яйця , Горіхи , Кефір
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл
Десерти , Пехлеві
Кількість порцій: 10-15
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Пехлеві - чудове ласощі, улюблене дітьми і дорослими. Приготована на кефірі пахлава виходить дуже насиченою і смачною. Начинка готується з волоських горіхів, змішаних з корицею.

Опис приготування:

Перед вами - простий рецепт приготування пахлави на кефірі. Спершу потрібно приготувати тісто. Начинка готується з подрібнених горіхів, змішаних з корицею, цукром і яєчними білками. Пахлава складається з трьох коржів, перемазаних горіховою начинкою. Для зручності перед випічкою поріжте пахлаву ромбами. Хай щастить!

  • Вершкове масло - 250 грам
  • Кефір - 1 Склянка (жирний)
  • Жовтки - 4 штуки
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1/3 чайних ложки
  • Борошно - 3 склянки
  • Горіхи волоські - 2 склянки
  • Цукор - 1, 5 склянки
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Білки - 4 штуки
пахлава на кефірі - фото крок 1
Розтираємо масло з борошном в дрібну крихту. Кефір змішуємо з сіллю і содою. Відразу ж додаємо кефір в крихту, туди ж оговтується жовтки. Тепер замісити тісто, розділивши його на три частини. Кладемо тісто в холодильник.
пахлава на кефірі - фото крок 2
Подрібнюємо горіхи в блендері.
пахлава на кефірі - фото крок 3
Змішуємо горіхи, білки, цукор і корицю.
пахлава на кефірі - фото крок 4
Частину тіста розкачайте і відправте в духовку на 5 хвилин, щоб підрум'янилася. Деко застилає папером для випічки, викладаємо сирої корж, на нього кладемо половину начинки, разравниваем.
пахлава на кефірі - фото крок 5
На начинку кладемо корж, який був в духовці. Зверху - друга половина начинки.
пахлава на кефірі - фото крок 6
Накриваємо ще одним сирим шаром тіста.
пахлава на кефірі - фото крок 7
Половинку жовтка змішайте з водою. Змастіть корж.
пахлава на кефірі - фото крок 8
Розрізаємо майбутню пахлаву ромбами. Запікаємо в духовці 30 хвилин, температура 200 градусів.
пахлава на кефірі - фото крок 9
Смачного!

Схожі рецепти