Пахлава на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Пехлеві - чудове ласощі, улюблене дітьми і дорослими. Приготована на кефірі пахлава виходить дуже насиченою і смачною. Начинка готується з волоських горіхів, змішаних з корицею.
Перед вами - простий рецепт приготування пахлави на кефірі. Спершу потрібно приготувати тісто. Начинка готується з подрібнених горіхів, змішаних з корицею, цукром і яєчними білками. Пахлава складається з трьох коржів, перемазаних горіховою начинкою. Для зручності перед випічкою поріжте пахлаву ромбами. Хай щастить!
- Вершкове масло - 250 грам
- Кефір - 1 Склянка (жирний)
- Жовтки - 4 штуки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Борошно - 3 склянки
- Горіхи волоські - 2 склянки
- Цукор - 1, 5 склянки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Білки - 4 штуки
Розтираємо масло з борошном в дрібну крихту. Кефір змішуємо з сіллю і содою. Відразу ж додаємо кефір в крихту, туди ж оговтується жовтки. Тепер замісити тісто, розділивши його на три частини. Кладемо тісто в холодильник.
Подрібнюємо горіхи в блендері.
Змішуємо горіхи, білки, цукор і корицю.
Частину тіста розкачайте і відправте в духовку на 5 хвилин, щоб підрум'янилася. Деко застилає папером для випічки, викладаємо сирої корж, на нього кладемо половину начинки, разравниваем.
На начинку кладемо корж, який був в духовці. Зверху - друга половина начинки.
Накриваємо ще одним сирим шаром тіста.
Половинку жовтка змішайте з водою. Змастіть корж.
Розрізаємо майбутню пахлаву ромбами. Запікаємо в духовці 30 хвилин, температура 200 градусів.
Смачного!